Přihlásit | Registrovat
Výjezd do Hradce aneb Kdo chce kam...
Výjezdy Fotogalerie Reporty 10. 11. 2022 19:18

Výjezd do Hradce aneb Kdo chce kam...

Asi týden před výjezdem vyhlašujeme autobusový výjezd, který během pár dní zaplňujeme...

Asi týden před výjezdem vyhlašujeme autobusový výjezd, který během pár dní zaplňujeme. V neděli dopoledne se scházíme v hospodě, kde dáváme nějaký to pivko a oběd. Na sraz přichází všichni včas a tak po dvanácté odpolední vyrážíme směr Hradec Králové.

Cesta probíhá, tak jako vždy, ve veselém stylu. Však to už znáte :-).

Zhruba hodinu před zápasem přijíždíme ke stadionu. Rozdáme lístky pro autaře a míříme ke vstupu hostů, kde začíná první problém. Nevpuštění mávacích vlajek do sektoru s odůvodněním, že jsme měli poslat na klub minimálně týden před zápasem požadavek. Domácí kotel to tak prý dělá před každým zápasem, což je samozřejmě totální blbost (potvrzeno od domácích). Ihned nastává druhý problém a to hradecká vyhlášená “dejchačka” po které mnozí z nás, včetně mě zůstává před stadionem s tím, že se máme vydýchat. Ono když člověk dopije pivo hned před vstupem, tak je to trošku složitý. Po nějaké době se většina z nás dostává na stadion. Bohužel 3 z nás nejsou ani posléze vpuštěni a odcházejí se dívat na hokej do hospody u stadionu.

Sektor reprezentuje vlajka UPB. Na bočních plotech jsou vyvěšeny vlajky - Radicals Brno, Modrobílí, divize Dětkovice, Jedovnice, Bukovinka&Březina.

Začáteční fanatismus sráží na kolena gól na 1:0 ihned ve druhé minutě. I přes to se snaží hučet většina sektoru. Co si budem. Dlouhá pauza a nerozehranost byla na ledě znát.

V první pauze opět přichází problém. Pivo, které si kuřáci vzali sebou ven před vstup (zakoupené ve vnitřním stánku), musí dopít, jinak nebudou vpuštěni zpět. Zároveň probíhá opět dechová zkouška u určitých lidí.

Od druhé třetiny opět hecujeme slušně zaplněný sektor a ženeme Kometu za vyrovnáním. Bohužel mizerná hra z první třetiny přetrvává a místo vyrovnání hradečtí zvyšují na 2:0. Co se domácího kotle týče, tak pro mě velké zklamání. Na to, jaký měl Hradec kvalitní začáteční potenciál, tak ten už pravděpodobně vymizel, protože u hradeckých je vidět razantní úpadek, což je docela škoda.

Ve druhé přestávce už ven raději nikdo moc nechodí a zůstáváme v útrobách stadionu u občerstvení, které je hodně solidní, co se výběru týče. Každopádně domácímu občerstvení patří díky za donášku piv přímo do sektoru během hry.

Třetí třetina začíná stejně jako ta první. Hradec po dvou minutách opět vstřeluje gól a zvyšuje na 3:0. Kuba Flek sice během chvíle koriguje na 3:1, ale to je tak z naší předvedené hry všechno, protože ihned opět inkasujeme na 4:1. Asi pět minut před koncem v sektoru hoří pár neškodných stroboskopů. Žádné dýmovnice nebo dělobuchy, jak bylo jinde napsáno! Hold, když má někdo zapotřebí dělat nám problémy, my to bez odezvy nenecháme. Hradec ještě ke konci zvyšuje na konečných 5:1. Na konci pozdravíme hráče, balíme vlajky a míříme k autobusu. 

Po menších strkanicích s PČR, kteří nechtějí pustit Komeťáky ke svým autům a chtějí je nesmyslně narvat k nám do busu, se nakonec situace uklidňuje. Po dvou zastávkách a solidní pártynáladě přijíždíme do Brna kolem desáté večerní.

Solidně zaplněný sektor ~150/200 modrobílých se snažil bavit fanděním a hučet po celou dobu zápasu, i když hra na ledě z naší strany byla opravdu mizerná, až bych řekl, nejhorší výkon letos. K místní security se nemá cenu asi vyjadřovat. Kdo kdy navštívil za ty roky zápas v Hradci, moc dobře ví, jak to tam chodí. Díky bohu, že hostující fanoušci nikdy takové podmínky mít u nás nebudou. Komeťáci, pořádně si odpočiňte a 18.11. doma proti Plzni se opět vidíme v sektoru E!

- Pinďa, UPB -