Přihlásit | Registrovat
Report z bratislavského Winter Games

Report z bratislavského Winter Games

Hokejový svátek a naše famózní tribunové představení.

Na zápas pod širým nebem se připravujeme takřka od první zprávy, že se možná bude tato akce konat. To, že kompletní informace jsou známé až měsíc před zápasem, považujeme za velký diletantismus pořadatelů, ale my nic nenecháváme náhodě a naši show připravujeme v předstihu.

Bohužel se vše trefuje do herní krize našeho mančaftu, ale i tak se rozhodujeme, že na tribuně to musí být naše show. Někdo tráví Vánoční období po rodinných návštěvách, my na 3x navštěvujeme Sportovní halu v Uherčicích, kde díky našemu skvělému kamarádovi Ubbimu, můžeme mít zázemí pro tvorbu velkých choreografií. Točený škopek a suprový burgry jsou vítaným bonusem!

Hlavní podkladovou plachtu máme již předchystanou z let minulých, a tak nastupuje vrchní omalovánkář Džany a za ním banda nadšených amatérských sprejerů :). V plánu jsou dvě velké prezentace. První „menší“ (50x7m) plachta je hotová za den, druhou 40x20m malujeme ve dvou dnech. Celkem na výrobu obou choreografií bylo použito 1150 m2 látky a 267 sprejů + dalšího materiálu. Celkové náklady tak přesahují částku přes 40 000 Kč! K tomu ještě vyrábíme cca 3000 malých vlaječek z vlastních zásob materiálu. Na sbírce před zápasem s Pardubicemi se podaří vybrat pěkných 21 318 Kč, k tomu ještě 15 320 Kč je posláno modrobílými fans na náš účet (díky anonymnímu fanouškovi, který poslal rovnou 10 000 kč naráz!).

Zároveň s tím i plníme postupně 3 autobusy modrobílých fanoušků, protože Kometa Express je sice skvělá myšlenka, leč není určena pro obyčejné fans, škoda… 

Týden dopředu pak ladíme s bratislavskými organizátory vpuštění všech fanouškovských propriet. Nutnou podotknout, že vše probíhá naprosto korektně a je nám ve všem vyhověno, včetně možnosti ozvučit si sektor vlastní aparaturou.

V den D pátek 13. se scházíme již po 9 ranní a plníme dvě dodávky našimi věcmi, které odjíždí i s partou chystačů směr Bratislava. Ostatní se přesouváme na sraz a kupodivu naše 3 autobusy odjíždí v plánovaný čas. Kromě klasických občerstvovaček se na Sekulích potkáváme s dalšími 2 busy brněnských fans (zdravíme Bukovinku a SPB Jih) a společně na mezi zapějeme prvních pár chorálů a odpálíme nějaké dýmy.

Poslední zastávku máme na začátku Bratislavy, kde nás dohání bus břeclavských fanatiků a ještě jeden Komeťácký bus. Celkově před stadion přijíždíme společně v 7 autobusech! Někteří míří rovnou na stadion, někteří ještě vyzkoušet nějaké ty bratislavské podniky. 

Každopádně my již na stadioně přímo na tribunu chystáme naše úvodní choreo. To jde nad hlavu při nástupu hráčů a nutno podotknout, že vše vychází famózně. Obří malovaná plachta s vyobrazením nočního krále z Hry o trůny doplněná o tématický nápis: „Vládci ledových tribun“. Bezpochyby jedna z našich absolutně největších a nejpropracovanějších plachet, jakou jsme kdy udělali! 

Hned od začátku spouštíme fandění, které je po dlouhé době na absolutním stropu! Hukot ako kokot, jak by povedali naši bratislavští kamarádi ze Slovanu. Těm patří dík, jak s pomocí s organizací na jejich domácí půdě, tak samozřejmě jich spousta podporuje Kometu přímo na zápase společně s námi! Celý sektor se po celý zápas baví fanděním navzdory dění na hřišti, kde naši hráči opět předvádí bídný výkon. Ale my si náš zápas na tribuně zkazit nenecháme!

Na začátek druhé třetiny máme nachystanou druhou plachtu. Bohužel při manipulaci na tribuně se na několika místech látka roztrhá a my se tak rozhodujeme ji nevytáhnout, protože by výsledný efekt nebyl takový, jaký jsme chtěli. Avšak trojbarevné vlaječky, které měly být použity společně s touto plachtou si rozdáváme v sektoru a chystáme na třetí třetinu. V ní doslova odpalujeme lambádu, kdy jsou modro-blankytno-bílé vlaječky doplněny o zhruba 25 stroboskopů. Následně se o slovo hlásí i náš protichemický oddíl a v sektoru zahoří i třicítka rací doplněná o stejný počet stroboskopů. Škoda jen, že se více neroztahujeme v sektoru, ale i tak je výsledný ohnivý efekt parádní! Nutno podotknou, že pyrotechnikou se v třetí třetině nešetří a objeví se i nějaká ta dýmovnice. Proč taky ne, na zápase pod otevřeným nebem!

Co říci závěr? Po dlouhé době opravdu podařená akce na tribunách, kterou si museli užít snad všichni! Díky všem těm, kteří se bavili společně s námi! Snad jen by se občas k našim tribunový výkonům mohli přidat ti na ledě… 

PS: A pokud se ptáte, co se stalo s druhým choreem. Tak to se za pomoci Slovanistů a Brňáků, kteří v Bratislavě zůstávali, v sobotu opravilo a bylo odprezentováno na zápase Slovan – Košice. Však taky bylo tématické, že díky vzájemné pomoci, se nakonec choreo Kometa & Slovan povedlo!

PPS: Dík všem, kteří přímo v Bratislavě přispěli do kelímků na choreo našim holčinám, které obcházeli v sektoru. Vybralo se 5624 Kč a 114 euro a 19 centů. Kdo byste chtěl zpětně naše aktivity i s ohledem do budoucna podpořit, tak může na účet: 2300669813/2010, do zprávy uveďte "na choreo".

 

VIDEOREPORT