Přihlásit | Registrovat
Výjezd do Budějovic aneb Král je zpět!

Výjezd do Budějovic aneb Král je zpět!

Plný sektor hostů, jednotný dresscode, menší výjezdové choreo - to vše se událo na výjezdu v Budějovivích

Na první výjezd sezóny se připravujeme s dostatečným, zhruba s třítýdenním, předstihem. Sektor v ČB je asi nejmenší v extralize a tak dostáváme od klubu pouze 100 lístků, které jsou k dispozici pouze přes nás. Toho využíváme na výrobu společných triček, aby byl sektor pěkně jednotný.

V den výjezdu se scházíme po 7 hodině u Lázní. Překvapivě to v sobotu vzal každý zodpovědně a na sraz dorazil včas, teda až na jednoho, který se “pozapomněl” na svatbě. Ale nakonec i ten do ČB dorazil.

Cesta ubíhá jako vod(k)a v perfektní náladě. Po pár zastávkách dorážíme kolem dvanácté hodiny ke stadionu, kde se potkáváme s autaři. Přesunujeme se do nedalekého podniku na náměstí, kde máme rezervaci. Tam trávíme dvě hodiny naprosto nehlídaní. Po odchodu z restaurace se společně vyfotíme na náměstí a u toho se zapálí pár stroboskopů. Cesta ke stadionu probíhá ve znění našich chorálů, které se v přilehlých uličkách dobře rozléhají.

U stadionu máme zaparkovaný autobus, u kterého si rozdáváme lístky a postupně jdeme do sektoru. Mezitím se v parku ozývají Motoráci a v počtu asi 15 lidí míří k našemu busu. Samozřejmě obklíčení fízlama k ničemu nedochází a mě jen tak napadá otázka. Kde jste byli od oběda, kdy jsme byli naprosto nehlídaní a dělali si ve vašem městě co chceme?

Prohlídka věcí do sektoru probíhá naprosto v klidu. Na bočním plexi rozvěšujeme vlajku Modrobílí. Pod sektorem nás reprezentuje nápis “Král je zpět”. Ještě před začátkem dáváme pár chorálů a připravujeme menší prezentaci. Po nástupu hráčů na led zazní státní hymna, po které zvedáme nad sebe modré kurunky, které následně otáčíme na bílé. Naše prezentace odkazuje na založení města České Budějovice králem Přemyslem Otakarem II., kdy jsme jako „králové tribun“ přijeli opět pozdravit své poddané.

Hned od první třetiny je support na vysoké úrovni, kdy se baví cely sektor. Skóre otevírá mlaďoch Eda Šalé. Bohužel tohle byla jediná chvíle našeho vedení v zápase. Motor po necelé minutě srovnává a pár vteřin před koncem třetiny skóre otáčí.

Druhou třetinu opět fandí celý sektor. I za nepříznivého stavu ženeme Kometu kupředu. Bohužel opět inkasujeme. Naštěstí stav ještě dokáže zkorigovat Luboš Horký a to nám opět vlije více fanatismu do žil.

Od začátku třetí třetiny tlačíme Kometu za vyrovnáním, ale opět na začátku třetiny inkasujeme. To nás ale neodrazuje a i tak fandíme co to jde! Zpívají se dlouhé i krátké chorály a nikomu ani nepřijde, že prohráváme. Za 10 minutového chorálu “Jsme borci ze Štatlu” nás hattrickem sestřeluje domácí Milan Gulaš. Pár vteřin před koncem dovršuje skóre na 6:2 ex-hráč Komety Valský.

Hráči nám děkují, zazní nějaký ten chorál a jdeme k busu. Něco málo se popije a po pár zastávkách jsme kolem půlnoci v Brně.

Tohle byl výjezd, který měl opravdu grády. Po celý den panovala opravdu perfektní nálada a i v sektoru jsme ukázali, že se dokážeme bavit i za nepříznivého stavu. Velké díky všem cca 120 modrobílým fanatikům!

- Pinďa -