Přihlásit | Registrovat
Ve čtvrtek do Chomutova? Na Kladno!
Výjezdy Fotogalerie Reporty 20. 10. 2021 09:47

Ve čtvrtek do Chomutova? Na Kladno!

Ve čtvrtek do Chomutova? Opět další “parádní” termín na výjezd, ale co už. Nějak se s tím musíme vyp…

Ve čtvrtek do Chomutova? Opět další “parádní” termín na výjezd, ale co už. Nějak se s tím musíme vypořádat. Ve čtvrtek se scházíme kolem 11 dopolední ve 4 lidech. Na dlouhou cestu se výbava tekutin nepodcenila. Oběd dáváme po X letech na Melikaně, kde Majk objevuje první problém a to, že okna mají naopak :) Po vysvětlení docela pozorohudné. Cesta probíhá překvapivě bez jakýkoliv problému a v Chomutově jsme 3 hodiny před zápasem. Navštěvujeme místní restauraci kousek od stadionu. Během chvíle nás doplňuje další auto modrobílých. Po nějakém tom pivku/rumu a jídle jdeme pomalu na stadion. U kontroly opět potkáváme staré známé z řad security, takže vše probíhá bez problému. Sektor hostí je tentokrát přesunut pod domácí sektor, který je na zápasy Kladna úplně zavřen. Vyvěšujeme hlavní zástavu UPB doplněnou o vlajku fans Bukovinka a jednu velkou mávačku. V sektoru se nás schází asi 50 modrobílých. Pěknej počet na čtvrtek. 

Od první minuty začíná fandit naplno celej sektor. Bohužel hned ve druhé minutě dostáváme gól na 1:0, ale to nás nezastavuje. Chorál “pojďme Brno dáme gól” hučíme asi 5 minut a grády tomu přidává gólem na 1:1 Tomáš Vincour. Po dvouch minutách Kladno opět navyšuje skóre na 2:1. V 11 minutě ale Kometa dvěma rychlými góly otáčí skóre na 2:3. Tři minuty dokonce ale Kladno opět vyrovnává a do kabin se jde za stavu 3:3. 

O pauze zjišťujeme, že v místní hospodě na stadionu prodávají i rum s colou, takže pivo jde po zbytek zápasu pro některé úplně stranou. :-)

Ve druhé třetině opět fandí celý náš sektor. Fandí se jak krátké, tak delší chorály. Tato třetina přinesla pouze gól do naší branky a odchází se za stavu 4:3. O pauze opět navštěvuju stánek s klobásama, který byl i v Litvínově a bohužel žádná změna nenastala. 3/10. 

Ve třetí třetině ženeme Kometu za vyrovnáním. Bohužel ve 45 minutě je po faulu nařízen samostatný nájezd, který kladenští proměňují a na led letí pet láhev. My ale nic nevzdáváme a fandíme dál. V 50 minutě koriguje na 4:5 Michal Krištof a po jednadvaceti vteřinách srovnává Martin Zaťovič. Euforie! Za fanatismu tento stav vydrží až do konce třetiny. 

Prodloužení začínáme přesilovkou, kterou nevyužíváme, ale přes velký tlak Luboš Horký brankou na 5:6 končí zápas. 

Dáváme chorál “Jsme borci ze Štatlu” a hráči spokojeně klepou hokejkama. Po klasické děkovačce ještě vyřvem Mateje Tomka a jdeme ze stadionu. 

Po ještě zpět probíhá menší párty zakončenou písničkou Jen bílou orchidej. Do Brna přijíždíme před půlnocí. 

Počet v sektoru velmi nad moje očekávání. Velká paráda. Díky všem modrobílým fanatikům, kteří vycestovalo s námi a fandili celý zápas. K dění na ledě asi jen jedno slovo. Obrana. Pokud s tou nebudeme něco dělat, opravdu nevím jak to půjde, ale uvidíme. 

KOMETA DO BOJE!!!

- Pinďa -