Přihlásit | Registrovat
Souhrn sezóny - díl 2.: Choreografie

Souhrn sezóny - díl 2.: Choreografie

Druhý díl souhrnu uplynulé sezóny se bude věnovat optickým prezentacím.

Letos bylo pár optických prezentací ve stylu menších nápisů, ale také i pár větších, kterým bychom se chtěli zde blíže věnovat:

Leoš Čermák

Kometa X Sparta 22.9. 2019

Výhra 2:0

Při samotném ceremoniálu k události ukončení jeho hráčské kariéry, při které byl pod střechou Ronda odkryt jeho dres s číslem 12 jsme si dovolili přichystat jeho portrét na střed kotle a doplnit ho 12kou s kartonů a nápisem ,, Zlatým písmem v historii klubu“. Tímto choreem jsme chtěli poděkovat našemu dlouholetému kapitánovi, za vše co pro tento klub udělal a co s ním jako kapitán dokázal. Ještě jednou DÍKY KAPITÁNE!

Choreo se dělalo natřikrát. V jednom dnu jsme v Rondu přichystali kartoniádu, nápis a podklad na portrét. V druhém jsme se vydali do Babic nad Svitavou jedním autem s nachystanou plachtou, na kterou Džany začal sprejovat a snažil se to naučit i nás ostatní. Choreo vyšlo podle představ a my byli spokojeni s naším výkonem.

Rozlučka s Leošem Čermákem pro mě byla velice emotivní.  Když všichni sledujeme, jak se odhaluje dres pod střechou Ronda a vyjede ti nad hlavu plachta s jeho portrétem doplněná o kartony (viz. fotka) a ty vidíš, jak si váš teď už bývalý kapitán užívá svůj ceremoniál a má slzy v očích. V ten moment víš, že ty dva dny práce za to rozhodně stály.

Karel Gott

Olomouc X Kometa 12.10. 2019

Výhra 1:3

01.10.2019 se po česku roznesla smutná zpráva o úmrtí našeho mistra Karla Gotta a my se s ním chtěli rozloučit po našem - se vší úctou, protože nás doprovázel ne na jednom výjezdu. Rozhodli jsme se nakreslit jeho portrét s šálkem kávy, tématicky k naší velmi oblíbené písničce Kávu si osladím, kterou jsme začali zpívat hned po ukončení minuty ticha. Pod plachtou jsme vytáhli nápis ,,Oslaď to tam nahoře mistře“ a volná místa doplnili černými kartony.

Choreo se opět jelo dělat do Babic nad Svitavou, kde jsme si slepili podklad a Džany opět ukázal jeho umění se sprejem. Jelikož tohle choreo se řešilo opravdu narychlo nápis se v noci musel dodělat na parkovišti pod dálkovými světly auta :D a další den vzhůru do Olomouce. Tam se hned po příchodu začali na schody umisťovat kartony, aby se všechno stihlo do začátku zápasu. Přece jen prezentace venku je o něco složitější než doma. Musíte zjistit, jestli vám domácí choreo na stadion pustí, nic nezapomenout v Brně a časově je to též náročnější. I tak se všechno zvládlo a choreo vyšlo podle našich představ.

30. let sametové revoluce

Kometa X Karlovy Vary 17.11. 2019

Prohra 2:7

17. listopadu se po celém Brně slavilo 30. výročí Sametové revoluce a jelikož nám na tento den připadl na den zápasu rozhodli jsme se k tomuto výročí udělat choreo, ve kterém hlavním motivem byl symbol Sametové revoluce = ✌ za kterým jsme udělali číslovku 30. Celé toto choreo se neslo v barvách trikolóry, která byla v pozadí plachty a navazovala na kartoniádu. Choreo mělo menší nedostatek a to v navázání trikolóry na kartoniádu.

Choreo se opět dělalo ve dvou dnech. Pro změnu jsme v prvním dni jeli do Babic nad Svitavou, kde jsme slepili plachtu a začali kreslit. Zde jsem měla možnost sama si choreo nakreslit. Nemyslím si že to bylo nejúžasnější, ale ze svým výkonem jsem byla spokojená a jsem ráda, že jsem k ruce měla šikovné kamarády, kteří to semnou dotáhli až k prezentované formě. V druhém dnu se už udělala jen kartoniáda a nápis.

Na všechna tato chorea se vynaložilo spoustu finančních prostředků a proto se 26. 12. 2019 uskutečnila sbírka, na které se vybralo slušných 21 560 Kč. Ano může vám to přijít jako hodně peněz, avšak chorea stojí daleko více.

Pokud vás chorea zajímají a rádi byste přidali ruku k dílu rádi vás v nové sezóně uvidíme a ukážeme vám co a jak.

66. narozeniny

Kometa X Olomouc 26.11. 2019

Výhra 4:3

Každý rok se snažíme vymyslet co nejoriginálnější narozeninové choreo, ale motivy ubývají a opakovat se nikdo nechce. Proto jsme se letos spíše rozhodli připomenout si jiný styl chorea. Rozhodli jsme se udělat nápis, kdy každé písmeno bude samostatně na obouručkách (bambuskách) a vchod zakryli plachtou, aby choreo bylo jako celek. Také jsme využili netradičně tribuny C a D místo kotle. Na zbytek tribun C a D se z kartonů vyskládalo číslo 66, které bylo nad nápisem. Choreo se dělalo na Rondu v největším počtu lidí za celou sezónu v jednom dnu.

Narozeninové choreo se povedlo podle představ. Také se toto choreo dalo pochopit jako 66. let Komety Brno na Mars za titulem.

Report z uvedeného zápasu je k nalezení na našem webu: https://www.modrobili.cz/article/66-let-komety-brno-139

Necelý týden po této zdařilé akci se ještě potkáve po zápase s Kladnem a na Petrově odpalujeme oslavnou pyroshow k výročí Komety! I o tom jsme informovali ve speciálním reportu: https://www.modrobili.cz/article/zakonceni-oslav-66-let-komety-142

Vánoční párty

Boleslav X Kometa 22.12. 2019

Prohra 5:4 po prodloužení

Máme rádi výjezdy, které můžeme okořenit nějakým bláznivým nápadem a tento výjezd se k nim řadí. Chtěli jsme udělat Vánoční choreo a užít si to v sektoru. Rozhodli jsme se to pojmout spíše vtipně a to podobou několika kaprů a stromečků vytvořených z kartonu. Choreo jsme doplnili stroboskopy, když jsou ty Vánoce :-).

Choreo a celý výjezd byla slušná párty a my si ho užili i když nás opět spoustu lidi řešilo se slovy hovad a podobně, ale to už k tomu nějak patří. Choreo se dělalo ve více dnech podle toho, jak měl kdo čas, nebo když se někdo nudil.

Autobus

Kometa X Vítkovice 12.02. 2020

Prohra 2:5

Jelikož naším budoucím soupeřem měly být kvalitně rozjeté Vítkovice, které vyhrály 4 zápasy po sobě, rozhodli jsme se jejich ,,rozjetý“ vlak zastavit. Prvotní nápad byl udělat dva rozjeté vlaky na plachtu s myšlenkou, že nejedeme sice takovou rychlostí, ale v cíli budeme my a ne oni. Z tohoto plánu nakonec vznikl autobus projíždějící uličkou a na něm cedule 3 body a šála Vítkovic s nápisem seberem vám vše! Nad projíždějícím autobusem cedule Brno a směrovka Vítkovice jako směr jízdy. Autobus na jeho cestě domů přepadla parta Brňáků s plánem ukradnutí cedule s šálou a útěkem na stupínek s myšlenkou, že 3 body zůstanou v Brně a i pár šál soupeře. Choreo se nepovedlo úplně, jak mělo jelikož se autobus začal lámat a bylo na něj málo lidí a parta Brňáků zapomněla ukrást ceduli, ale autobus rozbili a zahodili. Pro nás to byla další zkušenost na co si příště dávat pozor.

Celé choreo se dělalo na Rondu ve dvou dnech. V tom prvním se stihlo skoro vše a v tom druhém se už dodělával jen autobus. Na tomto choreu jsme použili netradičně lepenku, což pro některé z nás byla nová zkušenost s novým materiálem.

Pár slov od lidí, kteří se ve velké míře letos podíleli na přípravě a prezentaci choreografí:

Fany: "Tak k těm letošním choreografiím... Řekl bych že jsme si nevedli špatně, možná chyběla nějaká kartoniaday, ale jinak co se vytáhlo, bylo povedené. Škoda že nám nevyšel autobus úplně podle představ, ale jinak si myslím že jsme předvedli pěkné plachty. Např, narozeninové choreo, Čermák, Gott to byly podle mě pecky.

K výrobě bych jen dodal že by bylo fajn kdyby se zapojilo více lidí (nejen z kotle), ale lepit kartony, chystat plachty atp. může přijít opravdu kdokoliv. Snad se poucime z chyb co jsme udělali a bude to lepší."

Anička: "Když jsem šla pomáhat dělat choreo, tak jsem měla smíšené pocity. Nikoho jsem neznala, ale poznala jsem fajn lidi a jsem za to ráda. Měli jsme toho docela dost na práci a bylo nás málo. I když jsme moc nestíhali tak tam byla sranda."

Vajco: "Co si týče choreí, prezentace nebyli vůbec špatný. Samozřejmě bylo choreo, které bylo horší (bus proti Vítkovicím) Co se týče aktivity. Bohužel pořád stejné tváře. Co je horší, tak jsme nebyli schopní se domluvit nějak dopředu na nějaké určité choreo, místo kde malovat a na jaký zápas. Určitě je škoda, že jsme neudělali něco k výročí 1. desetiletí v extralize. Dělat ale nějaké “bomby” v 5-ti lidech není úplně ono, kor když se těch 5 lidí prostřídá za celý den a tím pádem jsou tam 3-4 lidi. Rok od roku to jde víc a víc do kytek... Bohužel... Uvidíme jaká bude příští sezona."

Terka: "Pár choreí už za sebou mám, ale moje nejoblíbenější choreo je pro Čermáka. Taky jsem přiložila ruku k dílu, a strašně jsem si to užila, jak ten celý proces přípravy, tak i ten zápas, kdy se to choreo prezentovalo. Na ty dny budu vždy ráda vzpomínat."

Šárka: "Nejhezčí a nejemotivnější choreo pro mě bylo na rozloučenou s Karlem Gottem. Dělali jsme to vlastně jen ve dvou s Džanym. Džany nám ukázal co a jak a velkou část nás v podstatě nechal udělat samotné, což pro mě byla super zkušenost. Nejhezčí pocit byl, když jsem viděla celé choreo nad hlavami fanoušků a věděla jsem, že v něm je i kousek mě."

Text: Terka Z.
Redakční úpravy: Mitas
Fotky: Většinou Markeros, či naše vlastní telefony

Kromě výše zmíněných choreografií se na venkovních i domácích stadionech objevovali menší věci, především tvořené nápisy atp. - to vše najdete v naší obsáhlé fotogalerii: