Přihlásit | Registrovat
Report z nedělního výjezdu do Třince
Výjezdy Reporty 23. 9. 2021 15:53

Report z nedělního výjezdu do Třince

Dva týdny předem vyhlašujeme autobusový vyjezd. Konečně výjezd o víkendu a ne v pracovní den a hlavn…

Dva týdny předem vyhlašujeme autobusový vyjezd. Konečně výjezd o víkendu a ne v pracovní den a hlavně v perfektní čas. Bohužel autobus se nám nedaří naplnit a my si klademe otázku proč? Proč se lidem nechce jezdit? Na tuhle otázku ale do teď neznáme odpověď.

V sobotu ladíme formu na párty skupiny Radicals Brno k 18 výročí založení. Akce probíhá po celý den až do ranních hodin. Popravdě, v neděli se mi vstává velmi těžko, ale zvládám to.

Do Třince vyrážíme auty. Část vyráží i vlakem. Divize SPB minibusem. Cesta do Třince probíhá naprosto bez problému a parkujeme u stadionu necelé 2 hodiny před zápasem. Navštěvujeme místní hospodu nedaleko stadionu, která mi připomíná hospodu u nás. Plno starších štamgastů, panáky na stole, starší výčepní za barem. Přisedají si k nám 2 místní, kteří pocházejí z Brna. Dokonce jeden z nich, který pomáhá v rolbárně pochází z vesnice pár kilometrů ode mě. Se strécama se loučíme a “rolbař” mě slibuje hrací puk.

Po pár pivech míříme na stadion. Kontrola probíhá bez problému. V sektoru rozvěšujem vlajku UPB a Radicals Brno. Sektor docela slušně zaplněný odhadem přes 100 modrobílých, ale počet mohl být určitě lepší. 

Od první minuty fandíme naplno krátké i dlouhé chorály. Bohužel Třinec jde v 6 minutě do vedení a stav 1:0 zůstává do konce třetiny. 

Za začátku druhé třetiny jdeme do oslabení a Třinec svoji šanci využívá a zvyšuje na 2:0. My ale ve fandění nepolevujem a fandí celý sektor. Naštěstí tohle naše hráče nabuzuje a v zápětí Luboš Horký koriguje na 2:1. O přestávce probíhá klasická kontrola místní klobásy, která dostává 7/10. 

Třetí třetina opět začíná našim supportem a ženeme Kometu za vyrovnáním. Přichází přesilovka kterou využívá Martin Zaťovič. 2:2. Po zbytek zápasu se celý sektor baví a nulovej kotel Třince zcela přehlušujeme. Od domácích na tribunách obrovská tragédie. Jak kotel, tak návštěvnost. Smutné ,na to že každý rok hrají o titul. 

Během pauzy před prodloužením ke mě přichází “stréc” z rolbárny a přináší mi hrací puk :-)))

Prodloužení rozhoduje dělovkou Tomáš Bartejs a dokončujem obrat! Po chorálu a klasické děkovačce vyvoláváme Mateje Tomka, balíme věci a razíme domů.

Velké díky všem modrobílým, kteří vycestovali a fandili celý zápas. Bohužel počet v sektoru jsem čekal daleko větší. Snad se to v dalších výjezdech zlepší.

- Pinďa -