Přihlásit | Registrovat
Report: Vítkovice - Kometa

Report: Vítkovice - Kometa

Report z pátečního výjezdu do Vítkovic.

V pátek kolem druhé hodiny odpolední vyráží jedno auto Modrobílých do Vítkovic. Cestou mě vyzvedávají v Dětkovicích a tak se může bezproblému pokračovat v cestě. Cestou se konzumují nějaké ty pochutiny a je klasická výjezdová nálada, obzvlášť když se opet vymýšlí nové chorály.

Asi hodinu před zápasem jsme u stadionu. Kontrola probíhá bez problému. Jsme v sektoru, který reprezentují vlajky UPB a divize Dětkovice. Před zápasem je velký zájem o nové šály a tak jejich prodej jde velmi skvěle.

Začala první třetina a tak klasický speaker rozjíždí support. Fandění ze začátku na náš počet je opravdu dobrý. Lidé se chytají i delších pokřiků. Sektor je vybaven jednou mávací vlajkou na prutu, což se očividně nelíbílo místní security, která se pokoušela vlajku zabavit s odůvodněním, že je prut okovaná zbraň. Jsme u celého incidentu a vlajku si vzít nenecháme. Security nám vysvětluje celou situaci tím, že domácí mají výjimku a vlajky použávat mohou do maximální velikosti 1,7m i s dutou tyčí. Security odchází, vlajka je na svém místě a tak vlaje vesele dál. Pokračujeme ve fandění a v 16. minutě otevírá skóre Honza Káňa. Bohužel chvíli před koncem domácí vyrovnávají a tak je stav po první tretině 1:1.

Do druhé třetiny nenastupujeme nejlíp. Hned v 1.minutě obrací skóre vítkovický Stastny a prohráváme 2:1. Hecujeme lidi a náš support i když prohráváme je opravdu skvělý. Celou třetinu odvádíme na tribuně velmi dobrý výkon. Během druhé třetiny vítkovický kotel vytahuje vlajky, které mají velikost asi jako naše Káčko v Rondu. Nepochopitelné, ale co. Naše vlajka se kterou ochranka měla tak velký problém vlaje po celý zbytek zápasu v našem sektoru. Všechny šály které jsme měli na tento výjezd sebou (20ks) jsme bezproblému prodali a tak od třetí třetiny opět ženeme Kometu za vyrovnáním. Náš support opravdu chvílemi graduje, zejména u chorálů "Ólé Kometa do bojé" a "Kometa góól...". Tenhle chorál zpíváme asi 5.minut v kuse a naše přání bylo vyslyšeno. Hynek Zohorna srovnává na 2:2! My nepolevujem a pokračujem v chorálu dál. Stav po základní hrací době 2:2.

Začíná prodloužení a tím i naše fandění. Fandí celý sektor, ale bohužel ve 2.minutě prodloužení Vítkovice rozhodují zápas a vyhrávají 3:2pp.

V sekoru se sešlo 174 komeťáků a musím říct, že jsem s tímto výjezdem velmi spokojen. Ukázali jsme, že se fanděním dokážeme bavit i za nepříznivého stavu. Zejména ve třetí třetině jsme dokázali svoji kvalitu a to hlavně ke konci zápasu u chorálu "Kometa góól..." to byl doslova fanatismus.

Diky všem fanatikům a doufám, že takových výjezdů bude co nejvíc.

- Pinďa -

Fotogalerie

Fotogalerie z výjezdu do Vítkovic