Přihlásit | Registrovat
Report: Plzeň - Kometa (16.9. 2016)
Výjezdy Reporty 20. 9. 2016 14:31

Report: Plzeň - Kometa (16.9. 2016)

Report z výjezdu do Plzně od naší pražské divize.

V rámci čtvrtého kola letošního ročníku extraligy zavítala Kometa na led jednoho z nejvzdálenějších soupeřů v extralize – indiánů z Plzně. Přestože se zápas odehrával ve všední den ve městě vzděleném od Brna přes tři stovky kilometrů, schází se v sektoru hostí cca 60 fanoušků Komety, a několik dalších jich sleduje zápas z přilehlého sektoru na sezení, přičemž naše divize se účastní v počtu sedmi lidí. Oproti obdobným výjezdům v minulých letech se tedy jistě jedná o dobrý posun, ačkoliv na druhou stranu je jasné, že velký podíl na vyšším počtu fanoušků mají výborné výsledky Komety. Na duel domácích s nejlepším týmem extraligy si celkem našlo cestu 3509 diváků, což je počet dosti bídný, avšak je možné, že si v Plzni prostě ještě nevšimli že už se hraje extraliga. 

Přestože je nás relativně hodně a přestože Kometa v první třetině na ledě jasně dominuje, tak náš support v první třetině není vůbec dobrý a obecně to vypadá, že většina lidí spíše než fandit přijela prostě sledovat zápas. Nepomáhá tomu ani fakt že na rozdíl od většiny minulých výjezdů do této destinace máme na místě buben (dokonce dva, ale pochopitelně bubnuje se pouze na jeden) i megafon, který si v průběhu zápasu berou do ruky celkem tři lidé. V průběhu druhé a třetí třetiny se však naše fandění přece jenom dostává na mnohem lepší úroveň, tudíž výjezd nekončí vyloženou ostudou, ačkoliv potenciál na místě jsme jistě měli mnohem větší. 

Domácí se v průběhu zápasu prezentovali spíše průměrným supportem, který měl však na rozdíl od nás klesající úroveň a v poslední dvacetiminutovce je již bylo slyšet velmi málo. Během reklamních pauz vytahují slušný počet vlajek, ale kromě toho si žádnou jinou prezentaci nepřipravili. Vzhledem k vývoji zápasu a k tomu, že se hrálo poměrně dost tvrdě se v jejich repertoáru objevuje i několik provokací vůči nám, na které však prakticky nereagujeme. Po našem šestém gólu následuje hromadný plzeňský exodus z tribun, tudíž ve chvíli kdy si hráči podávají ruce jsme již na stadionu prakticky sami.

Po vítězném konci zápasu a následné děkovačce jdeme poděkovat hráčům za dnešní výborný výkon i k jejich autobusu, načež se rozjíždíme domů. 

Tento týden nás čeká výjezd do Karlových Varů, kde hrajeme v neděli již v 15:30, proto doufáme, že se sejdeme v co největším počtu!

Divize Praha

Související zápas

Plzeň
Kometa
pátek 16. 9. 2016, 17:30