Přihlásit | Registrovat
Report: Olomouc - Kometa aneb méně je někdy více

Report: Olomouc - Kometa aneb méně je někdy více

Sobotní termín v Olomouci uspokojil naši touhu okupovat náměstí a poté jít společně z náměstí pochod…

Sobotní termín v Olomouci uspokojil naši touhu okupovat náměstí a poté jít společně z náměstí pochodem na stadion za zpěvu chorálů. Po vzoru výjezdů do Evropy. Během léta se více hecoval Berlín a touha předvést se v Evropě jako jedna ze špiček fanoušků hokeje v Evropě. Povedlo se na jedničku a výjezd to byl perfektní i ve 400 lidech téměř domácí atmosféra.

Do Olomouce vyráží 2 plné autobusy a okupují místní náměstí už od brzkého poledne. Dobrá nálada, pivo a chorály. Před třetí hodinou jdeme na avizovaný sraz na horní náměstí. Schází se kolem 250 fanoušků Komety. Pravdou je, že bychom čekali i vyšší číslo, ale nejspíš sehrálo svoji roli několik akcí pořádaných v Brně a chladné počasí nám taky moc nepomohlo.

Na náš pochod dorazila na náměstí kouknout i skupinka domácích. Přesněji na jejich počet potřebujeme i druhou ruku. Zpoza policie cosi zazpívají. Poslechnout si je chceme více, ale řidiči antonů jsou proti natolik, že nás málem zajedou. Fotíme se u hlavní Olomoucké dominanty a ignoruje místní sranda bandičku. Pějeme chorály, procházíme krásným centrem Olomouce a dobře se bavíme. Místní ulice provoní nějaká ta modrá a bílá dýmovnice společně s 10tkou rací.

Policie je normální a nikoho nemá chuť řezat jako v Praze. Díky bohu jsme na Moravě! V sektoru se sleze kolem 600 fanoušků a zhruba dalších 200+ sedí pod sektorem a mimo sektory. Počet dobrý, ale co z toho, když v první třetině je půl lidí jako opařená a naše fandění je na bodu mrazu. Prezentujeme choreografii v podobě hledáčku namířeného na místního opeřence. Ten doplňuje nápis Chicken Hunters ze známé starší hry. V první třetině se daří Pindovi protrhnout další blánu, takže na druhou třetinu máme speakry dva.

Fandění snese lepší měřítka, ale TOP výkon rozhodně nepředvádíme. Domácí věrní, když se nedaří moc slyšet nejsou. Sem tam zapojí celý stadion a jde to naopak slyšet krásně. Ve třetí třetině se předvádí naše nemohoucnost na ledě a tu soupeř rovnou trestá gólem. Nic naplat, domácí jsou na koni, my trochu méně. Následuje prodloužení a pak nájezdy, které neuvěřitelně vyhráváme.

Cestou zpět probíhá solidní zábava v obou autobusech. V Brně se jde každý bavit po svém.

Obsáhlou fotogalerii najdete zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.935484046635152.

Malý dovětek k domácím: Ti nám nachystali vzkaz JEBAT KOMETU na most. Bohužel naše autobusy tudy vůbec nejely. Tudíž jej poměrně brzo sundává jedno z našich aut, což domácím prezentujeme v sektoru. Na zápase se ještě prezentují malůvkou o 5 letech v extralize. Více slov je k tomu to táboru zbytečná.

Ultras Style Kometa