Přihlásit | Registrovat
Report: Kometa - Třinec

Report: Kometa - Třinec

Report, společně s fotogalerií a videm z první domácího zápasu letošní sezony!

Pro mnohé z nás začíná zápas den předem, kdy se schází kolem 20 lidí (mohlo by i víc) a chystá kartoniádu po celém stadionu. Osmihodinová šichta pro vybrané lidi, pětihodinová pro zbytek.

V den zápasu ještě doděláváme nápis pod kotel a doplňujeme jej až 2 hodiny před zápasem. Počtář našich výdajů si zapsal k choreu (nepočítáme věci typu igelity/šedák, které máme ve skladu):

  • Kartony cca 15 700 Kč
  • Pásky 1 505 Kč
  • Bambusy 1 200 Kč
  • Spreje 260 Kč
  • Drobné potřeby 300 Kč
  • Bauhaus 1 054 Kč

Suma sumárum něco přes 20 tisíc. Abychom pokryli náklady na choreografie máme připravenou sbírku na choreo, která se bude konat 17.9. na zápase s Chomutovem. Přispět lze taktéž koupí suvenýrů z fans produkce na originalganswear.cz nebo u bubnů v našem falešném stánku, kde se každou přestávku naši pomocníci skoro nezastavili a to nás těší :-)

Samotný zápas začíná světelnou show, kvůli které trochu posunujeme choreografii. Hází se čestné buly a 7500 kartonů jde nad hlavy komeťáků a tvoří obří šachovnici. K tomu KRÁL DO BOJE TÁH a kolem něj několik pěšáků s erby města Brna či s šálama Komety.

Choreo jsme zvládli i když malé mínusy by se k dokonalosti jistě také našly. Díky speakrovi se našlo i místo pro ty, kteří s choreem pomáhali všude po stadionu. (Je opravdu frustrující si nemít kam stoupnout, když děláte o 100% navíc).

Od první minuty předvádíme, že chuť do fandění je veliká. Hra se nejspíš hraje jen na útoky a padá jeden gól za druhým a to i do naší sítě :-). Další třetina je trochu krutá a my prohráváme už 4:2. Hostující kotel ožívá a žádá „bůůůra“ od svých hráčů. Naše fandění trochu polevuje a speakr několikrát musí hecovat kotel k lepšímu výkonu.

Třetí třetina v duchu fanatického fandění a dlouhého chorálu Kometa gól přispívá k lepší atmosféře a ke dvěma brankám Komety. Neskutečný hukot v některých místech třetiny. V prodloužení gól nepadne a tak se hraje nájezdová loterie. Nakonec jsme šťastnější a tak máme doma 2 body. Vyzkoušli jsme i chorál ŠLECHTA JSME MY, který společně s tleskáním na začátku zní parádně. Mohl by snad i lépe, až se ještě více zažije mezi všemi fanoušky na E. Třinec si tedy vyřval svého bůůůra a Kometa mohla slavit! Celkově lze zápas hodnotit velice pozitivně a věříme, že se chuť do fandění neztratí a v úterý i přes všední útrapy budeme HUČET!

P.S. Po zápase se ještě vypracuje 15tka ULTRAS a prezentuje "zapomenutý" nápis s 9 světlicemi jehož poselství je V ZÁŘÍ NA VÝJEZDY V MODRÉM!

Ultras Style Kometa