Přihlásit | Registrovat
Report: Karlovy Vary - Kometa

Report: Karlovy Vary - Kometa

Další výjezdový report, tentokrát z nejvzdálenějšího výjezdu do Karlových Varů.

Na nědeli 25.9. nám los přisoudil nejvzdálenějšího extraligového soupeře, a to Karlovy Vary. Úvodní buly však bylo naplánováno již na 15:30, což zápas učinilo dostupnějším především pro všechny fanoušky kteří vyrazili přímo z Brna. Naše divize vypravuje z Prahy dvě auta o celkovém počtu sedmi lidí. Do ruské enklávy dorážíme bez problémů cca půl hodinu před začátkem utkání a ihned se odebíráme na stadion, kde se již setkáváme s litvínovskou divizí stejně jako s větším počtem aktivních lidí z Brna. 

Celkem se v sektoru hostí schází několik desítek fanoušků Komety, avšak mnoho lidí v modrobílých barvám volí sedačky v okolních sektorech, celkově se tedy počet fanoušků brněnského týmu na stadionu blíží ke stovce (+ jeden květináč s petrželí :-); pozn. redakce). Na utkání jako takové si našlo cestu 3265 diváků, což je návštěva velmi slabá, avšak na karlovarské poměry spíše nadprůměrná. Náš support je trochu ovlivněn jistou společenskou únavou některých z nás (za což může dlouhá cesta z Brna a hlavně sobotní žebětínské hody :-); pozn. redakce) a rovněž nám chybí rovněž jeden z hlavních bubeníků, avšak se situací jsme si poradili i tak. Je nutno podotknout, že konkurence ze strany domácích byla dnes opravdu velmi slabá. Ti si na dnešek žádnou prezentaci nepřipravili a jejich support po celý zápas byl i na extraligové poměry podprůměrný. Na počátku utkání nám velkou radost dělá první extraligový gól naší mladé naděje nosící číslo 88, následně po poměrně divoké první třetině naši borci v prostřední dvacetiminutovce střílejí dva góly a bez větších komplikací si jdeme pro vítězství. Z naší se strany jakožto fanoušků je jistě pořád co zlepšovat, avšak oproti výjezdům do méně atraktivních lokalit (mezi které Vary patří) v posledních letech je zde jistě patrný posun kupředu. 

Po konci zápasu a tradiční děkovačce se loučíme s ostatními a vyrážíme zpět do hlavní města. Již tento pátek nás čeká utkání v Pardubicích, následované výjezdy do Chomutova (14.10.) a svátečním zápasem (28.10.) v Mladé Boleslavi!

Divize Praha

Související zápas

Karlovy Vary
Kometa
neděle 25. 9. 2016, 15:30