Přihlásit | Registrovat
Dvou-report: Třinec - Kometa

Dvou-report: Třinec - Kometa

Report z výjezdu do Třince, tentokrát netradičně pohledem dvou různých lidí.

Kolem 14:00 hodiny vyrážíme z Brna směr Třinec. V Brně se propleteme klasickou odpolední špičkou a ve 3 vyzvedáváme Pinďu „v jeho Froňce“ a pokračujeme opět směr Polsko. Cestu zpříjemňuje nějaký to pivko a vzpomínky na již uskutečněné výjezdy. Zanedlouho nás zastavuje také kolona okolo Olomouce. V tu chvíli svítí na navigaci čas příjezdu ke stadecu 17:24.

Řidič našeho vozu to hecnul a díky němu nakonec 17:00 parkujeme u haly. Za to palec hore! Do sektoru přicházíme, po důkladné prohlídce flagy a baterek do megafonu (zda místo baterek nemáme pyro) a důkladném poučení jednoho člena security, v 10 minutě 1. třetiny. Náš sektor je zaplněný skoro do posledního místa. Bohužel od prvních chorálů zjišťujeme, že se opět potvrzuje pravidlo, že kvantita neznamená kvalitu. Fandění bylo hodně pod početním potenciálem.  V tomto duchu se neslo fandění celou 1. třetinu. K mému úžasu fanděním nehnul ani fakt, že Vojta Němec otevírá skóre a my vedeme 1:0. Na začátku 2. tř. domácí vyrovnávají, poté ale Martin Erat opět otáčí skóre na naši stranu. Bohužel o 7 minut později Třinec otáčí zápas. Několik srdcařů v sektoru to však od fandění neodrazuje, naopak lidé co sem tam fandili v 1. třetině tak už nefandí vůbec. Nechápu! Hokej byl parádní a určitě snesl i parametry play off. Akce střídá akci, utkání má náboj, ale když se prostě někteří jedou mrknout pouze na hokej a né si ten výjezd užít, tak s nima nehne nic.    

Ve 3. tř. zkoušíme vyměnit speakera, jelikož ten klasický už je tím nefanděním dost otráven. Já se sám vůbec nedivím.  Nakonec se lidi povede, alespoň trochu hecnout k fandění a vypadá to najednou mnohem líp. V 52. minutě vyrovnává opět Vojta Němec a konečně začíná fandit i zbytek sektoru a ženeme Kometu za 3 body.  V prodloužení je hra opět nahoru dolů. Svůj 3. gól v zápasu mohl po samostatném úniku přidat Vojta Němec, ale bohužel to překombinoval a gólman ho vylapal. Jak už to bývá, když nedáš, tak dostaneš. Po jednom z dalších útoků domácí rozhodují o zisku dalšího bodu. Nakonec si tedy z Třince odvážíme 1 bod. 

Celý sektor děkuje potleskem hráčům za předvedený výkon, přece jen jsem stále v základní hrací době neporažení! 

-Celda-

Už týden dopředu se domlouváme na páteční výjezd kamsi k polským hranicím do Třince na bitvu o první flek. Kolem druhé hodiny mi borci vyzvedávají buben, cestou mě naberou přímo ve 'fronce' a vyrážíme do Třince. Cesta probíhá dobře až na menší zácpu u olmiku, proběhne pár "storek", vypije se pár škopků a po necelých dvouch hoďkách cesty se blížíme k polsku.

V 17 hodin parkujeme u stadionu, a v 10.minutě přicházíme do zaplněného sektoru, kde se schází přibližně 200 modrobílých a další na sedačkách mimo sektor.Vyvěšujeme vlajky Ultras Patriots Brno, Divize Dětkovice a Divize Sever a rozjíždíme support. V první třetině je fandění hodně podprůměrný, kdy vrchní půlka sektoru sedí jako doma na gauči a fandění i po vstřelení gólu Vojty Němce na 0:1 je vůbec nezajímá.

Ve druhé třetině se snažíme o trošku složitější chorály ale až na pár vyjímek je výsledek opět vysoce podprůměrný. Třinec vyrovnal, ale Kometa dokázala po třech minutách odpovědět gólem na 1:2. Support se trošku zvedá ale bohužel Třinec po pár minutách opět vyrovnává a následně jde do vedení a to hřebík do našeho fandění, které je až do konce třetiny žalostní. Ve třetí třetině si bere megafon místo klasickýho speakera jeden z nás a zkouší to oživit. Ve 3. třetině se support zvedá a místy už fandění odpovídá našemu počtu. Celou třetí třetinu ženeme Kometu za vyrovnáním což se 8.minut před koncem povedlo opět Vojtovi Němcovi. Support už konečně vyniká a přeřváváme i domácí kotel, který měl na začátku zápase choreografii. Průměrný support domácích "gradoval" jen ve chvílích kdy celá hala začala tleskat těma nesmyslnýma tleskátkama. Po remízové základní hrací době jdeme do prodloužení pro druhý bod. Fandění odpovídá tomu z třetí třetiny ale bohužel ke konci prodloužení Třinec dává gól a tak si druhý bod nechává na svém ledě a tak i první flek v tabulce. 

Předvedený výkon Komety nebyla vůbec žádná ostuda a borcům za výkon děkuji! bohužel to byl vyrovnaný zápas a v prodloužení Třinec rozhodl.

Bohužel jsem zklamán z fanoušků Komety a jejich celkového přístupu k fandění. Možná jsme z televize slyšet byly, ale na stadionu to bylo žalostný. Takhle teda ne!!

Doufám, že takových výjezdů bude co nejméně a tak výjezd hodnotím jako NEJHORŠÍ v tomto roce!

-bubeník Pinďa-

Související zápas

Třinec
Kometa
pátek 7. 10. 2016, 00:00