Přihlásit | Registrovat
Report z Mechova aneb cirkus Hradec
Fotogalerie Reporty 10. 10. 2021 14:33

Report z Mechova aneb cirkus Hradec

V pátek se pomalu scházíme už po obědě v jedné z hospod v centru Brna. Kolem druhé hodiny odpolední …

V pátek se pomalu scházíme už po obědě v jedné z hospod v centru Brna. Kolem druhé hodiny odpolední se skládáme do dvouch aut UPB+Radicals Brno a vyrážíme směr Hradec. Druhá skupina vyráží vlakem. Cesta probíhá v (ne)normální dementózní náladě, ale vlastně tak jako vždycky. Po pár zastávkách jsme v Hradci asi 40 minut před špílem. Ihned po zaparkování aut přijíždí anton fízlů a začínají všechny opisovat. Mezi tím vlaková skupina prohání domácí ultras, kteří překonávají světový rekord na 100 m. Nechat se prohnat ve vlastním městě a ještě se schovávat za normály, asi nová doba. My přicházíme ke stadionu, kde se zdravíme s ostatníma. Kontrola věcí probíhá kupodivu na Hradec bez problému a jdeme do sektoru. Věděli jsme, že sektor určitě zaplněný nebude a tak ho zmenšujeme vlajkou UPB o třetinu. 

Od první minuty začínáme fandit celý sektor co to jde a domácímu velmi početnému kotli se snažíme vyrovnat. Na ledě jde vidět, že proházené lajny budou ještě trvat, než si pořádně sednou. 0:0. 

Bohužel naše hra i ve druhé třetině je pořád na bodě mrazu, ale my i přes to dáváme do fandění 100%. Hradec ve 29.minutě otevírá skóre a jde do vedení 1:0. Tento stav zůstává do konce druhé třetiny. 

O přestávce opět navštěvuju stánek s klobásama a opět není o co stát. Klobása za 80 Kč skoro bez chuti. Narozdíl od Litvínova byla možnost si vzít neomezeně chleba :). 4/10. 

Ve třetí třetině Kometu ženeme za vyrovnáním, ale bohužel i přes náš neúnavný support se to nedaří. Hradec před koncem zvyšuje na 2:0 a pak následně do prázdné potvrzují svoje vítězství 3:0. Dáme ještě nějaký ten chorál a jdeme ze sektoru pryč 

Ihned po opuštění stadionu se nás ujímají PČR s tím, že bez jejich doprovodu se nehneme jak k autům, tak druhá skupina na vlak. Nakonec doopravdy obě skupiny doprovází kosmonauti. Poblíž našich aut je vidět cca 7 hradeckých ultras, ale za přítomnosti PČR se neděje nic. Když stojíme u aut a anton se jede otočit, čekáme na to, že domácí na nás naběhnou. Ale ti jen stoji a nic. Tímto potvrdili svoji totální prohru   . 

Každopádně děkuju všem modrobílým fanatikům za fandění po celou zápasu, i když na ledě to byla totální tragédie. 

- Pinďa -