Přihlásit | Registrovat
Report: Kometa - Jihlava

Report: Kometa - Jihlava

Den před zápasem se nese informace, že mají Dukláci nakoupeno přes 100 lístků do sektoru E. Konečně,…

Den před zápasem se nese informace, že mají Dukláci nakoupeno přes 100 lístků do sektoru E. Konečně, radujeme se, bude zábava. To, co děláme my již řadu let, udělal někdo u nás. Nám kapacita sektoru hostů nestačí skoro nikdy (kromě vzdálenějších destinací). Co se týče chorea, tak se v rondu pořádá česká Miss a my nemáme šanci žádné připravit předem. Nakonec se dohodneme, že připravíme 50tku nových vlajek a budeme HUČET na 1953%. Ti, co motali, tak smotali i rychlé choreo s trochu podprůměrným nápisem na rychlo. Na vše měli pouhé 3 hodiny.

V dostatečném předstihu míříme na stadion a vyčkáváme, který jihlavák přijde do sektoru. Sektor se plní, ale pouze domácím osazenstvem. Pro účely chorea nevyvěšujeme vlajky a trochu ještě řekáme, zda se někdo z Jihlavy neukáže. Nakonec opravdu nic. Jihlaváci se ani netoulají kolem našeho kotle. 

Poslední dva špíly bylo fandění hodně bídné na náš standard. A dnes to vypadá mnohem lépe. Docházka na 100%, vyprodáno a kotel šlape, jak má. I když mouchy by se tam daly najít a ne jedna. Na začátku druhé třetiny se věší vlajky od divizních (Dětkovice, Jedovnice, Salát fans, Nížkovice) přes velké UPB, Modrobílá Šlechta, Rytíř a Gioventu fanatics). 

Ve třetí třetině si pro změnu udělá výlet do našeho sektoru securitka neboli lidé bez hrdosti. Na jednom sportu se snažící vypadat jako chuligáni, na druhém ukazovat ve věstě na lidi. Čest těm starším, co tohle nikdy neudělali. Ten největší se snaží někoho vytáhnout ven a prý nemá čas se s námi vybavovat, když se mu staví lidé do cesty, tak se to lehce popostrčí a ten, co má jít, jde dobrovolně a hasí situaci, která by vyústila do horšího řešení. Na to se okolo 40 osob ze středu kotle ubírá směrem ven a řeší, co se děje. Dotyčný je opsán a vyveden. Vracíme se do sektoru, kde stihneme oslavit gól na 4:2 a užít si děkovačku. Někteří však značně nasraní chováním konfidentů z Jihlavy, kteří za onoho vyvedeného můžou. Pobrečet si policii a securitce, taková krásná mentalita... (a vlastně vyvést někoho náhodného v triku moje město-můj klub).

Po zápase nám nekradou vlajky jihlaváci, ale Komeťáci. K nevíře, že si někdo mermomocí musí brát vlajku domů, aby asi mával v obýváku u přenosu. Když vše poklidníme a odcházíme, tak jediný jihlavský kapesník, parodující vlajku drží nějaká žena. Snad aby o ni nepřišli kluci  a mohli si stěžovat, že vlajku DUKLA FANS někdo vzal ženské. Kluci jsou za policii docela hrdinové a tak jsou vyzváni, aby po objevení internetu, zkusili objevit i telefony a zvedat je. Do služby v brněnské policii vzali všechny normální lidi a tak neprobíhá mlácení obuškem hlava nehlava, jak jsme zvyklí z každé vesnice. 

Před odjezdem autobusu Jihlavy se ještě objevuje holčičí ekipa, skoro větší jak ta klučičí a chudáci těžkooděnci neví jestli se smát či brečet. Nám to k smíchu je :-) Hostující sympaticky naplnili sektor cca 200 lidmi. Většinu tvořili dresaři a korunu tomu dal trumpetista, který to nevzdal celé tři třetiny. Soudní hosté si schovávají dresy, starší pán svoji šálu strčí do trenek. Zkrátka chovají se jako slušní hosté, kteří nemají zapotřebí vyřvávat něco o buzerantech z Brna.

Ultras Style Kometa

Fotogalerie

#malo #chcemedalsi #mymamelove