Přihlásit | Registrovat
Report: Bolka - Kometa
Výjezdy Fotogalerie Reporty 23. 10. 2017 19:45

Report: Bolka - Kometa

Do Boleslavi se trochu netradičně dáváme dokupy do auta až na benzince u Velké Bíteše. Společně pak …

Do Boleslavi se trochu netradičně dáváme dokupy do auta až na benzince u Velké Bíteše. Společně pak vyrážíme směr BK po největší tankodromu na světě… Naštěstí díky chytré navigaci zjišťujeme, že před Prahou je hromadná autonehoda, a tak volíme cestu po okrskách, díky čemuž dorážíme ke stadionu cca 15 min před začátkem zápasu.

To se už v sektoru nachází většina osazenstva. Potkáváme známé tváře, jak z Brna, tak z dalších koutů republiky. Nechybí zástupci divize Praha, Jižní Čechy a snad v nejbližší době vniknuvší Divize Krkonoše. Celkově se nakonec v sektoru schází zhruba 70 modrobílých fans.

První třetina je z naší strany otřesná, kdy především na ledě hrajeme většinu času v našem obranném pásmu, což se logicky projevuje i na našem fandění, kdy převládají kratší a údernější pokřiky, občas proložené nějakým tím delším chorálem. Začátek druhé třetiny se nese ve stejném duchu, jak na ledě, tak v hledišti. S postupem času se však snažíme o delší zpěvné věci i na úkor předváděné hry našich borců. V závěrečné periodě snese naše fandění už přísnější měřítka, ženeme naše borce za vytouženým gólem, který nakonec přichází po 11. minutách hry. V závěru zápasu ještě přidávají hráči gól do prázdné při domácí powerplay a můžeme jít společně s nimi slavit venkovní 3 body. S celým týmem dáme klasické „povstaň“ a následně vyvoláme nejlepšího hráče Komety Karla Vejmelku, který si střihl svoji osobní děkovačku.

Před stadionem ještě proběhne menší slovní přestřelka s PČR, kdy jim vadí močení do křa… Jenže to by nesměla místní security hned po zápase zavřít hajzlíky na stadionu, kam nás nechtěli pustit. Kdo chce kam… Nakonec nikoho neopisují, pokutama pouze vyhrožují, ale to už sedáme do auta a míříme zpět do Brna, kde jsme kolem půlnoci.

A celkové zhodnocení? Hokej nic moc – taková „plácaná“ (především tedy první dvě třetiny), fandění spíše průměrné, ale to hlavní - 3 body jsou doma!

- Mitas -