Přihlásit | Registrovat
Výjezd do Zlína
Výjezdy Fotogalerie Reporty 25. 10. 2021 16:52

Výjezd do Zlína

Zlín a ještě k tomu v lidový čas 15:30. V rámci bandy se domlouváme na zpestření výjezdu v podobě ko…

Zlín a ještě k tomu v lidový čas 15:30. V rámci bandy se domlouváme na zpestření výjezdu v podobě kolony a menší pyro vložku. Na benzínce se sjíždí kolem 25 aut a 2 autobusy. Jeden divize SPB, druhý Modrobílých. Velký počet dávají Dětkovice, Zábřeh a nechybí ani Vyškováci nebo 3 auta Slovanu. Díky do BA!!

Dáváme společnou hecovačku na plácku vedle benzínky, kde zahoří první světlice a dýmovnice. Celé to dává výborný efekt. Postupně se všichni nalodíme do svých aut a autobusů a tvoříme hodně dlouhou kolonu aut.

Na konci vše ještě zastřešuje auto Policie, takže nic nebrání tomu, aby byly odpáleny první ohně a dýmy. Efekt světlic ve dne nebyl úplně takový, jak se očekávalo, ale i tak jsme si to všichni užili. Škoda jen jednoho ohně ve škarpě, ale co už. Klasická výjezdová zábava za zpěvu různých chorálů nás provází až do Zlína.

Na parkovišti policie vykazuje činnost a opisuje 5 lidí z jednoho auta. Formujeme se za vlajkou Modrobílí a jdeme směrem ke Zlínskému zimáku. Pro bezmála 500 fanoušků si domácí vyhradili jeden jediný vstup, a tak se na stadion dostávám pár minut před zápasem.

Začneme tvořit druhý kotel na domácím sezení, které celé okupujeme nahoře i dole. Jen nahoře se našim už stát moc nechce. Na stadionu visí vlajka Dětkovice, Fanatic Ultras Břeclav, Gioventu, UPB, Verní Slovanu. Slušně zaplněný hostující sektor a přilehlé tribuny ženou Kometu kupředu. Tak nějak klasicky dostáváme na 1:0. A parádně obracíme skóre, což dostane lidi ještě víc do varu a převádíme na tribunách neskutečný support.

Druhá třetina pokračuje ve fanatickém duchu a přichází pozdravení domácích. Pod sicnama věšíme vlajku Modrobílí. Domácí slušně zaplnili své tribuny na stání a doplňují atmosféru, jaká přísluší tomuto zápasu. Škoda jen, že oba kluby mají tisíce věrných leda na Facebooku a hlasatel oznámil lehce přes 4500 diváků čemuž jsme dost pomohli. Chodit na svůj klub i v dobách, když se nedaří není hold v módě.

Ve třetí třetině předvádíme na ledě strašnou bídu a za odměnu dostáváme i pátý gól. Je to v pr… když prohrajeme s někým, kdo za sezónu získá 8 bodů a z toho polovinu s náma. Dáváme ještě ódu, ale ta je odzpívána jak na pohřbu a rozjede se pár chorálů.

Hráčům se pod kotel moc nechce, což ještě víc naštve bandu, která do Zlína dojela. Po gestikulaci se nakonec hráči stočí k sektoru hostů a poděkují za podporu. To je však málo a frustrace ze stovek a tisíců odježděných kilometrů a bídných výkonů přetéká. Na lavičce se tak kapitán baví s několika lidmi z kotle a jeho slova vyústí k dalšímu konání, které se snad v nejbližších dnech odehraje.

Securitka je ten den nadmíru v pohodě, a tak se všeci Moraváci uklidní a jdou ze stadionu. Tam pro změnu přemotivovaná policie pokropí slzákem část odcházejících fanoušků a klasicky pravá ruka neví, co dělá levá. Takže nám jeden velitel slibuje bezproblémový odchod a druhá část oddílu štítem tlačí fanoušky. Pepřák tak schytá i člen záchranky, co na místě pomáhá lidem…

Celý výjezd by se dal hodnotit skoro za pět hvězd, jenže my máme jednu hvězdu vyhaslou, fanoušci už víc udělat nemohou. Stovky na výjezdech, 6 tisíc doma v dobách, kde jiný týmy lákají na lístky zdarma nebo za 99 Kč, aby někdo došel. Co víc chcete za 200 tisíc měsíčně?