Přihlásit | Registrovat
Souhrn sezóny - díl 1.: Domácí zápasy
Fotogalerie Zajímavosti 8. 4. 2020 19:53

Souhrn sezóny - díl 1.: Domácí zápasy

První díl našeho miniseriálu o uplynulé sezóně se bude věnovat domácím zápasům.

První díl našeho miniseriálu o uplynulé sezóně se bude věnovat domácím zápasům, především z pohledu tribuny E. Během základní části se střídali dobré i špatné výkony a to jak na ledě, tak bohužel i v hledišti. Každopádně zase naopak některé zápasy opravdu stály za to! Níže drobný komentář, pár statistik a fotogalerie! Původně jsme přemýšleli, jak uchopit to kvantum fotek, aby jich nebylo moc, ale zase ne málo. Nakonec jsme se rozhodli, že z každého zápasu (ze kterého máme fotky) vybereme jednu. Takže Vás čeká 4 + 23 fotek z průběhu sezony. Chorea ani další věci na nich nehledejte, tomu se budeme věnovat v jenom z dalších dílů.

Jako bonus jsme několika aktivní lidem položili stejnou otázku, na kterou měli odpovědět. Jaká to byla a jejich odpovědi najdete níže. Úplnou třešničku na dortu je pohled speakra Pindi na letošní domácí špíly.

Přípravné zápasy

V přípavě nás čekalo šest domácích zápasů, které nebyli příliš atraktivní. Zajímavý mohl být souboj s Českými Budějovicemi, se kterými však přicestovalo pouze několik fanoušků ve žlutých dresech, přičemž aktivní jádro zůstalo doma. Škoda... A tak zajímavý byl asi jen zápas s našimi kamarády ze Slovanu Bratislava a to počtem vypité borovičky a jiných destilátů :-).

Nejvyšší návštěva: Kometa - Třinec (20.8. 2019): 4039 diváků
Nejnižší návštěva: Kometa - Zlín (5.9. 2019): 3019 diváků
Průměrná návštěvnost: 3366 diváků

Základní část

Kdybychom to řekli novinářskou terminologií: Na tribunách jsme předváděli průměrné výkony (na naše poměry), tvořené několika velice vydařenými momenty a minimem těch méně zdařilých :-).

Jsou prostě zápasy na které se člověk vyloženě těší. O kterých ví, že kotel bude našlapanej k prasknutí, všichni budou hučet na 1953% a přijede soupeř, kterého z duše nenávidíme! Jo i to k tomu patří. Tady asi nejde nezmínit zápasy se Spartou nebo třeba Hradcem. Zápasy, kde vzhledem ke geografické vzdálenosti přijede hodně fans soupeře a zápas tak bude mít o to větší grády Olomouc/Zlín. No, ale pak jsou tu zápasy, na které člověk chodí, tak trochu z povinnosti. Sem bych osobně zařadil Karlovy Vary nebo Litvínov.

Taky se těšíte na ty zápasy, kam připravujete nějakou optickou prezentaci a jste už celej den před zápasem nervózní, jak vyjde ta minuta/dvě, kterou jste připravovali několik či několik desítek hodin. A že jich pár povedených bylo i letos, ale to už v samostaném dílé této mini-série.

No a abych na to hodnocení nebyl sám, položil jsem stejnou otázku několik lidem, kteří nechyběli skoro na žádném domácím zápase. Otázka zní:

"Jaký letošní domácí zápas Vám utkvěl v paměti a proč?"

Černoch: "Když se loučil Čermák - choreo, mělo to něco do sebe. Jaká byla atmoška už moc nevím :-)..."

Celda: "Zápasů, na které se dá během sezóny vzpomenou, občas není mnoho díky množství alkoholu, ale jeden byl v této sezóně opravdu opravdu odlišný od ostatních. Byl to zápas 4. kola proti Spartě. Tento soupeř už sám o sobě slibuje výbornou kulisu na tribunách a maximální nasazení proti nenáviděnému týmu. Tento zápas se odlišoval od ostatních zápasů tím, že se s kariérou loučil náš dlouholetý kapitán Leoš Čermák. Jeho dres šel ke stropu mezi ostatní legendy týmu. Byl to super okamžik a když celý Rondo řvalo naplno jeho jméno, tak určitě to byl, nejen pro něj, nezapomenutelný zážitek. Ten zápas navíc skončil výhrou Komety 2:0 a tak to bylo vše jak má být. Dík tomuto se mi tento zápas zapsal do paměti nejvíce z celé sezóny."

Fany: "Mě to doma přišlo letos o ničem.. Nic zajímavýho."

Koudy: "Hlavně zápas s velkým "Z" s Kladnem,kdy všichni chtěli vstupenky a nakonec když zjistili,že Jágr hrát nebude, tak se jich všichni zbavovali (náplavy ubohé)."

Pavel SPB: "Asi všechny domácí zápasy, protože každý měl jinou atmosféru. Hlavně když se nedařilo, tak to bylo o ničem, už kvůli fandění."

Kuře: "Zápas s Litvínovem, po našem kácení máje, kdy jsem nemohl vyjít 3 schody a po 1. třetine šel spát do auta :-))"

Čert: "Kometa-Vary díky výsledku. Jinak si moc nepamatuju, víš jak vždy vypadám hihi, ale zavzpomínám ještě..."

Míša F.: "Za mě určitě domácí zápas s Bolkou... Kdy přišlo nějakých 13 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnání a díky tomu zápas postoupil do nájezdů a tam se nám je po dlouhé době podařilo porazit."

Šáša: "Mě se nejvíc líbil zápas kdy se slavili narozeniny . Plnej dům, dobrej hokej, support šlapal, narozeninový choreo a potom sladká třešnička v podobě pyra a na Petrově. Za mě asi tento..."

Vláďa Bukovinka: "Sparta, při rozlučce kapitána. To mi i slza ukápla..."

Jura K.: "1) Zápas s Kladnem, kdy lidi vyprodali lístky kvůli Jágrovi, kterej nenastoupil (to jsem měl trošku zlomyslnou radost, protože se na zápas kvůli tomu nedostali i lidi kteří chodí pravidelně). 2) Zápas proti Hradci, kdy jsme dali hráčům najevo, že nebereme nic jinýho než výhru. To mi na tribuně přišlo jak kdyby se hrálo finále. 3) Zápas proti Hradci myslím v listopadu, kdy jsme po sérii neuvěřitelně ztracených zápasů vyhráli v prodloužení. Byl to zvláštní pocit. Na jednu stranu radost z výhry, na druhou stranu pachuť, že něco není ok, páč 3 body jsme ztratili zase v závěru. 4) A poslední třešnička na zápase s Olomoucí když jsme šli rovnou z výjezdu ze Zlína, kdy jsem odešel po rozbruslení a klobáse protože sem byl KO :-)."

Tubok Dětkovice: "Nejvíc v paměti mi utkvel zápas 10. kola proti Liberci. Protože to bylo nejskvělejší výhra doma této sezóny."

Pavel J.: "Letošní domací zápas mi utkvěl v paměti ze dne 19.1. s Plzní a výhrou pro Kometu 5:3 a to z důvodu, že jsem se rozhodl poprvé v zivotě slavit své narozeniny s moji Komeťackou rodinkou. Nyla to krasná oslava, která trvala do ranních hodin, spojená se zápasem Komety a také oslavou narozenin Pindi, který má narozeniny o den dříve než já. Na Ečku jsme se celý zápas dobře bavili. Nejkrasnější bylo pak narozeninové překvapení, že jsem mohl jako oslavenec vyzkoušet soutěž na ledové ploše v přestavkovém programu."

Karel L.: "Zápas s Kladnem, kdy jsem vyhrál zájezd na MS v hokeji, které z důvodu pandemie bylo přesunuto na příští rok. S Pinďou se těšime na letecký zažitek v přištím roce :-)."

Swans: "Nejlepší domácí zápas byla Olomouc, choreo přes 2 tribuny a nápis z obouruček, který jsme nikdy nevyzkoušeli. Vše klaplo na jedničku. Zápas taky a konečná oslava v podobě pyroshow na Petrově udělala krásnou tečku."

Nowas: "Letošní sezóna byla tak zvláštní, že jmenovat domácí zápas je složitější. Možná hned první domácí zápas se Spartou... Dobrá atmosféra rozlučka s kapitánem a výhra 2:0."

Kukíňo: "Asi vítězství 7:4 nad Libercem a divadlo u rozhodčích v podání hostujícího trenéra Augusty :-))."

Charin: "Určitě proti Pardubicím, protože po deseti letech strávené na Fku jsem po první stál v kotli celý zápas a hned u Pindi."

A trocha těch statistik:

Nejvyšší návštěva: 8x vyprodáno 7700 diváků (2x Sparta a Kladno, 1x Vítkovice, Karlovy Vary, Zlín, Plze) 
Nejnižší návštěva: Kometa - Hradec Králové (18.2. 2020): 7049 diváků
Průměrná návštěvnost: 7428 diváků

Domácí zápasy pohledem speakra Pindi:

"Již minulou sezónu Richi dopředu avizoval svůj konec na pozici hlavního support leadera a to po 9 letech. Věděl jsem, že můj nástup na jeho místo nebude nic jednoduchého, i když jsem kotel několikrát předtím vedl. Přece jenom při začátcích Richiho se kotel fanděním bavil a až tak se nehledělo na výsledky. Za ty sezóny nastala velká obměna generace a s velkými úspěchy rostly velké nároky na předvedené výkony. Sám jsem měl před letošní sezónou menší obavy. Jak ze sebe, tak s fungováním kotle. Přece jenom bubnovat, což sem dělal 8 let a řídit tak velký kotel je sto a jedna.

Začátek sezóny byl z naši strany skvělý. Hlad po hokeji a natěšenost byla vidět na všech. Od prvního zápasu fandění v kotli bylo na vysoké úrovni. Během sezóny nastal menší útlum a to hlavně ve výsledcích, které se podepsalo i na našem celkovém fandění, jak doma, tak venku. Každopádně musím vyzdvihnout fandění při menší návštěvnosti, jako třeba s Litvínovem nebo Vítkovicama. Kotel i přes menší osazení šlapal naplno, což mě dost těšilo. O výjezdech bude samostatný článek, ale i tak krátce bych chtěl napsat, že zápasy venku byly co se týče fandění na vysoké úrovni. Výjezdy do Zlína nebo Hradce Králové stáli opravdu za to!  

Řekl bych, že i přes to jaká sezóna byla, jsme si udrželi svůj standart, ale i tak je pořád co zlepšovat. A to i v našich řadách ve středu kotle. Chci poděkovat Richimu, který mě občas při domácích zápasech s vedením kotle pomáhal. Přece jenom se pořád ještě učím. Poděkování patří i našim kamarádům ze Slovanu Bratislava, kteří nás často podporovali jak na domácích, tak i venkovních zápasech a samozřejmě velké díky Vám všem modrobílým fanatikům.

Bohužel sezóna pro všechny skončila dřív než jsme si mysleli, ale v těchto chvílích jsou na světě důležitější věci než hokej a věci okolo. Dávejte na sebe i Vaše blízké pozor a v srpnu se doufejme zase uvidíme v plné síle ve zdraví a chorál "Kometa do boje" bude znovu fanaticky znít celým stadionem!"

- Pinďa -

Co dodat? Vše už bylo si řečeno výše. Špatná sezóna z pohledu kotle to rozhodně na extraligové poměry nebyla, ale sami dobře víme, že to umíme líp a hlasitěji! Proto nezbývá než dodat, že když nás ten hnusnej vir připravil o vrchol sezóny v podobě play-off, musíme hned od startu té následující (snad teda bude) na tribuně naplno a fanaticky!

A teď už slíbená fotogalerie. Pokud by někdo z jednotlivých zápasů chtěl vidět více fotek, všechny jsou k nalezení zde na webu v sekci fotogalerie.

Text: Mitas
Foto: Většinou Markeros, či naše vlastní telefony :-)