Přihlásit | Registrovat
Report z výjezdu do Vítkovic
Výjezdy Fotogalerie Reporty 15. 10. 2018 17:48

Report z výjezdu do Vítkovic

Týden před výjezdem nás napadá, že by jsme mohli vyrazit do Vítkovic autobusem. Autobus se nám daří …

Týden před výjezdem nás napadá, že by jsme mohli vyrazit do Vítkovic autobusem. Autobus se nám daří naplnit už během domácího zápasu více než v poloviny a během týdne se zaplňuje i zbytek. V neděli tak vyráží z Brna plný autobus + několik aut. Cesta probíhá klasicky, jak v autobuse tak v našem autě, který na mě muselo přes hodinu čekat :-). Po cestě potkáváme pár našich aut a asi půl hodiny před zápasem jsme u haly. 

Kontrola probíhá bez problému a jdeme do sektoru. Tentokrát ne klasicky za bránu, ale do rožku vedle. Na první pohled fakt hrůza, ale co se dá dělat. Sektor zaplňujeme do posledního místa + asi dalších cca 40-50 komeťáků mimo sektor. Sektor reprezentuje vlajka MODROBÍLÍ, Salát fans, Divize Dětkovice a vlajka fanoušků z Krakowa. Rozjíždíme support, který ze začátku je velmi na vysoké úrovni,i když už v 5 minutě prohráváme. Fandí se s rukama na hoře, lidi skáčou. Takhle by to mělo vypadat pořád. V půlce první třetiny vyrovnává Alex Mallet a naše fandění graduje, hlavně při jednom nekonečném chorálu. 

Druhá třetina je z naší strany trošku slabší, ale na domácí to botatě stačí. Ti vytahují 
choreo něco na styl "Teď jsme na řadě my" .. no nevím. Ve druhé třetině se sice dostáváme do vedení, ale domácí během 3 minut vyrovnávají. Pod sektorem  najednou prochází jeden z domácích se slovy "Jebat Kometu" a  naše reakce je také okamžitá. Naštěstí pro borca, vše ukonřuje securitka. 

Ze začátku třetí třetiny dostáváme gól na 3:2, ale to nás od fandění neodrazuje. Domácí v přehledem přeřváváme. 5 minut před koncem vyrovnává Leoš Čermák a fanatismus je doslova na 1953% 

V prodloužení se nic zajímavého neudálo a po rozhodujícím nájezdu Lukáše Kašpara odvážíme z Vítkovic 2 body. 

Po děkovačce ještě vyvoláváme Karla Vejmelku, venku se odpálí pár dýmů  a vyrážíme zpátky do Brna. 

Výjezd hodnotím z mýho pohledu na velmi vysoké úrovni. V sektoru a kolem něj mohlo být něco okolo 200 modrobílých a děkuju každýmu, kdo se bavil a fandil celý zápas i když jsme prohrávali. Dokázali jsme fandit i když prohráváme a tak by to mělo vypadat po každý. 

- Pinďa -