Přihlásit | Registrovat
Report z výjezdu do Třebíče
Fotogalerie Reporty 5. 8. 2021 19:33

Report z výjezdu do Třebíče

Výjezd do Třebíče řešíme s vedením HST už 2 týdny předem ohledně lístků do našeho sektoru. Vedení Tř…

Výjezd do Třebíče řešíme s vedením HST už 2 týdny předem ohledně lístků do našeho sektoru. Vedení Třebíče nám dává k dispozici 300 lístků jejichž prodej máme na starost my. Zároveň dáváme dohromady vlakový výjezd, který díky výluce není možný uskutečnit tak jak jsme zvyklí. V úterý se už kolem oběda scházíme u pivka a konečně opět zažíváme ten pocit výjezdového dne. Před druhou hodinou se přemísťujeme na hlavas, kde už čeká zbytek modrobílých. Sraz čítající cca 100 lidí se přesouvá na Uhelnou, z kama vyrážíme autobusy rovnou do Třebíče.

Autobusy nás přiváží až k sektoru hostů, kde ihned po vystoupení rozjíždíme pár chorálů, abychom se dostali do té pravé nálady. Máme cca 2 hodiny do zápasu a tak část lidí, co nemá na starost rozdávání lístků, jde poblíž stadionu do hospody, zbytek čeká u sektoru. Bohužel od začátku bylo jasné, že jedno okýnko s pivem a tyčinkama bude jedno velký fiasko. Kontrola vstupu a věcí probíhá bez problému a míříme do sektoru. Rozvěšujeme vlajky Modrobílí, UPB, Gioventu fanatics, divize Dětkovice a Radicals Brno, která si odbyla svoji premiéru. Sektor ohraničujem páskou, aby do levé půlky nikdo nechodil a byly tak všichni pospolu, což se ve finále povedlo. Domácí sektor zraje prázdnotou až na jednoho hrdiny s bundou Baníku. 

Od první minuty celý sektor ve kterém se schází přes 200 modrobílých šlape na 100%. Připomínáme si vesměs všechny chorály a bylo fakt vidět, jak moc lidem to fandění chybělo. Hlavně při chorálech "Šlechta jsme my" a "Vzhůru Brno" málem spadl zimák. 

O první přestávce přichází zmiňovaný problém - občerstvení. Neskutečná fronta, která zapříčinila to, že cca půl sektoru bylo od hvizdu druhé třetiny ještě venku. Nastěstí 5 minut po začátku se opět formujem a spouštíme opět kvalitní support. Na domácí straně se sformovalo +-20 lidí, kteří sem tam něco zafandili. Nic o čem by se dál dalo psát. Průběh zápasu otáčíme na 2:3 a celý sektor pokračuje v naprostém fanatismu. 

Na třetí třetinu opět přicházíme kapku později, ale po menším propadu opět rozjíždíme fandění. Celý sektor se fanděním baví, fandí se s rukama nahoře, prostě perfektní. Asi 10 minut před koncem se zapalují v sektoru nějaké stroboskopy a i dýmovnice. Chorál "Ooo komeťáci" hučí celý sektor fanaticky několik minut. Bohužel zápas končí asi 6 minut před koncem za stavu 3:3. S hráči se loučíme chorálem "Už jsme tady" a "Jsme borci ze Štatlu". Ihned po zápase nasedáme do autobusů a vyrážíme směr Brno. 

Chtěl bych za sebe poděkovat celýmu sektoru za 100% nasazení do fandění. Bylo fakt na všech vidět, jak nám to moc chybělo a jak jsme na to byly natěšení. Perfektní fanatismus, který doufám takhle budeme předvádět vždy a všude, nehledě na počet a stav zápasu. Co se týče pyra, tak pro příště bychom se měli držet pravidel, na kterých domluvíme a který jsou předem daný. Víc bych to nerozebíral, je to přece jen příprava.

Vidíme se ve Znojmě!  

- Pinďa -