Přihlásit | Registrovat
Report z výjezdu do Berlína na Ligu mistrů

Report z výjezdu do Berlína na Ligu mistrů

Vstávání 4:30 ráno v neděli je celkem nelidský požadavek. S trochou překvapení se však kolem šesté r…

Vstávání 4:30 ráno v neděli je celkem nelidský požadavek. S trochou překvapení se však kolem šesté ranní nalodí všichni do dvou autobusů a vyrážíme vstříc Berlínu. Mimo nás vyráží i bus divize SPB. Cesta ubíhá trochu pomaleji než bylo naplánováno a v Praze ještě nabíráme kluky z divize Praha. Na každé benzínce navíc zahoří trocha té pyrotechniky a před hranicemi ještě uděláme společné foto za doprovodu všelijakých pyroefektů.

Za hranicemi to vlastně hoří taky, takže žádná změna. Na místo dorážíme později než jsme předpokládali, ale za to všichni oděni do jednotných trik. Tuto akci jsme zvládli skoro všichni. Díky všem, kteří se zapojili. Efekt před stadionem i uvnitř stál rozhodně za to. Před stadionem nás ještě oslovuje několik Němců se zájmem o trika, ale není jim vyhověno. Naše barvy se neprodávají.

V německém sektoru pro 400 lidí se překvapivě schází 396 osob fandících Kometě. Dalších 6 to monitoruje z protilehlé tribuny. V Berlíně nás hlídá securitka v saku. Vyvěšujeme vlajky Gioventu, UPB, Modrobílí a divizní Praha, Dětkovice, fans Račice, Sever a Salát fans. Dolétla nás podpořit i menší skupinka z Irska. Díky všem, co dojeli!!!

Fandění je nadprůměrné a natěšenost veliká. Neskutečné, co od začátku předvádíme a místní jen zírají, co za blázny to dojelo. Prezentuje nás kartoniada tří barev s nápisem KOMETA. Během zápasu vlaje 30 vlajek a fandí naplno celý sektor. Hráči na ledě k tomu dopomáhají dobrým výkonem, kdy postupně zvýší na 3:0, aby ještě stihli inkasovat na 3:1. Třetí třetina probíhá ve stylu chaosu, kdy rozdáváme 400 modrobílých balonků a s pomocí vlajek odpalujeme slušnou party, kterou někteří prožívají bez triček. Během třetí třetiny ještě popíchneme domácí nápisem „WIR WARTEN IN BRUNN“ jehož gramatická správnost sice lehce pokulhává, ale vzkaz snad Němci pochopili. K tomu je doplněn chorálem Scheisse Eisbaiern.

Neuvěřitelné, ale bereme tři body. Dáváme několik chorálů i dlouho po zápase. Super zážitek si zapisujeme do svých výjezdových střípků a míříme ven, kde nás čeká místní skupina ULTRAS. Tu po svém vyzveme k naší zábavě a doslechneme se plno výmluv. Škoda. Vzýváme je, že mají dojet do Brna. Zajímavá je skupinka asi 10 lidi ve svetrech Stone Island, která nás z dálky pozoruje. Nakonec se zjišťuje, že se jedná o fotbalové fanoušky. Budíme zkrátka pozornost na všech frontách.

Po zápase si ještě stihneme proběhnout noční Berlín a o půlnoci míříme nazpět do Brna. Ráno dojíždíme 7:40, což je pro pracující v celku nemilé, pokud musí do práce. Celkově lze výjezd hodnotit jako velmi povedený a ukázali jsme ZNOVU EVROPĚ, kdo je KOMETA!!!

Ultras Style Kometa