Přihlásit | Registrovat
Report z prvního výjezdu sezóny do Litvínova!
Výjezdy Reporty 17. 9. 2019 14:05

Report z prvního výjezdu sezóny do Litvínova!

Pátek 13.? Ano, to zní jako ideální termín na první ligový výjezd sezóny. Bohužel už méně ideální je…

Pátek 13.? Ano, to zní jako ideální termín na první ligový výjezd sezóny. Bohužel už méně ideální je vzdálenost do Litvínova, která se pro mnohé pracujících v kombinaci s pátečním termínem a stavem našich „dálnic“ stává neřešitelnou překážkou. Kdo si vzpomíná na loňský první výjezd sezóny do Chomutova, stačí jen změnit datum, posunout cíl cesty o 30 kilometrů vedle a vítáme Vás na našem srazu. 

Na tradičním místě se scházíme po 11 hodině v počtu 19 kusů, protože stejně jako loni se nám bohužel na zahajující zápas sezóny podařilo naplnit pouze mikrobus. Nižší počet však nemá vliv na dobrou náladu naší posádky, dokupujeme poslední nezbytné zásoby nekvalitního alkoholu a okolo půl 12 vyrážíme směr Lít-víno-v.

Cesta probíhá poměrně klidně, o zábavu však klasicky není nouze. Větší kolony se nám naštěstí vyhýbají a tak do Litvínova dorážíme okolo 17 hodiny. Ideální čas na to rozdat lístky jak „účastníkům zájezdu“, tak i dalším modrobílým, kteří do těchto končin dorazili tradičně nejen ze Štatlu. 

U vstupu nás čeká jen část známé osádky místní security „otec a syn“. Ženy očividně nezužují nejen řady fanoušků. :) Lakatoš z Chánova, který syna nahradil, má občas problém nás rozeznat od fanoušků domácích a tak se poměrně dost z nás dostává do sektoru bez jakékoliv kontroly. Víc takových. V sektoru věšíme vlajku Modrobílí a se začátkem zápasu spouštíme fandění. Dnes nám chybí tradiční speaker, pochvalu si však zaslouží „ten náhradní“, který se své premiéry po natankování potřebného množství Rumu zhostil z mého pohledu více než dobře. 

V sektoru se nás celkem schází okolo 100 kusů, bohužel rozdíl ve fandění spodní a horní části sektoru je v Litvínově opět markantní. I tak má fandění solidní úroveň a celý zápas ženeme naše borce dopředu. Bohužel to své ovoce nepřineslo. 

Po zápase ještě sežereme pár litvínovských dětí naším novým chorálem, balíme a vyrážíme směr Brno. Po cestě se dělíme na polovinu spící a polovinu pomalu se už připravující na sobotní zápas Flinty. Ať už alkoholem všeho druhu, nebo třeba polívkou s hranolkama. Okolo 1 hodiny jsme zpět doma.

V pátek v Bolce, zdar.

Pichy