Přihlásit | Registrovat
Report z Litvínova

Report z Litvínova

O páteční výjezd do Litvínova je zájem skoro nulový už i díky tomu, že Zbrojovka hrála doma se Spart…

O páteční výjezd do Litvínova je zájem skoro nulový už i díky tomu, že Zbrojovka hrála doma se Spartou B. Bohužel domluva troskotá, jak z mojí strany, tak i ostatních a tak do Litvínova vyrážím autem sám. Ano, necelých 400 km :-). 

V 11 hodin dopoledne vyrážím na cestu, která probíhá bezproblémově narozdíl od výjezdu na Spartu, kam jsme jeli 4 hodiny. Po obědě U rybiček, návštěvě fotbalového stadionu v Mostu a poslechnutí třech alb Sabatonů přijíždím do Litvínova asi dvě hodiny před zápasem. Po pár minutách přijíždí další auto modrobílých a parkujeme přímo u stadionu. Po pár pivech u stadionu jdeme k místním vyhlášeným stánkům s jídlem. Podle místních změnili dodavatele a klobása byla opravdu katastrofální. Jeden půlkrajíc chleba a klobása opravdu miniaturní. Za 80kč opravdu hrůza 2/10. Sláva litvínovských stánků je už bohužel minulostí. U kontroly security potkáváme opět staré známé tváře. Kontrola bez problému, prohodíme pár slov a jdeme do sektoru. V sektoru, kterou reprezentuje vlajka UPB, se nás schází 36 modrobílých. 

Od první minuty se snažíme fandit co nejvíce. Zapojuje se i Čert. Bohužel hned ve 3.minutě dostáváme gól na 1:0 po odrazu od mantinelu. Ale i tohle je bohužel hokej. Na miniaturní počet fandíme opravdu solidně. V 8.minutě přidává gól na 2:0 Patrik Zdráhal a tak končí i 1.třetina. 

Do druhé třetiny nastupuje úplně jiná Kometa. Ve 24.minutě koriguje brankou na 1:2 Radovan Pavlík. Po třech minutách vyrovnává Alex Mallet na 2:2 i když jeho gól se dvakrát přezkoumával. V sektoru skáčeme a vyvoláváme střelce gólu. Ihned vzápětí Daniel Rákos otáčí výsledek na 2:3 a náš sektor je v ovacích na ztichlém litvínovském zimáku. Bohužel minutu před koncem třetiny srovnává na 3:3 Viktor Hübl. 

Do třetí třetiny jdeme s očekáváním urvat 3 body. Sektor neúnavně šlape jako hodinky. Střidáme dlouhé a krátké chorály, fandí se s rukama nahoře, paráda. V 53.minutě využívá špatnou rozehrávku litvínovského beka Peter Mueller a jdeme do vedení 3:4! I přes infarktovej zbytek zápasu vedení už zůstává na naší straně a z Litvínova odvážíme 3 body.

Po zápase nám pod sektorem děkují všichni 3 trenéři. Před děkovačkou ještě dáváme chorál “Jsme borci ze Štatlu” do kterého se připojují i hráči. Po “povstaň” ještě vyvoláváme Mateje Tomka a jdeme ze stadionu. U autobusu nám ještě hráči děkují za naši účast a neúnavný support po celý zápas. Pouštím si 3 alba Alkeholů na cestu zpět a domů přijíždím v půl 12 večerní. 

Výkon až na první třetinu nebyl špatný a opět jsme dokázali otočit zápas. V sektoru velká paráda. Malý počet, ale perfektní fanatismus. Díky všem za účast a vidíme se v Hradci! 

- Pinďa -