Přihlásit | Registrovat
Report z Karlových Varů
Výjezdy 9. 9. 2021 22:30

Report z Karlových Varů

První výjezd sezóny, ale bohužel středa a ještě k tomu do Karlových Varů... Ale byli jsme tam!

Los na novou sezónu známe několik měsíců dopředu a už pomalu plánujeme volna v práci na pátek 10.9. Už během léta se bavíme a možnosti vyjet autobusem a přichází k nám dost zpráv ohledně lístků pro autaře. Bohužel několik týdnů před začátkem se zápas přesunuje kvůli TV na středu, a tím veškeré naše plány s autobusem a velkým výjezdem končí. 

Ve středu po desáté hodině se scházíme v A baště, kde dáváme pár piv před odjezdem. Mezi tím ČT dělá rozhovor s Miťasem o jeho pohledu na novou sezónu. Po 11 hodině vyrážíme směr KV. Cesta ubíhá kupodivu bez jakýchkoliv dopravních komplikací a v perfektní náladě. Nechybí klasické “storky” ke kterým hrají ty nejlepší české vypalovačky. Po obědě nedaleko Krušovic dorážíme do Varů cca 2 hodiny před zápasem a parkujeme přímo u haly. Jdeme do hospody přímo vedle stadionu, kde už jsou fans z Bukovinky. Pinglica přichází s informací, že pro nás z nemá sklo, tak jedině bohužel do kelímku. Divný v poloprázdné hospodě... Po pár pivech jdeme ke vstupu kde začíná totální Kocourkov. S tím, že se musíme prokázat testem nebo očkováním jsme samozřejmě počítali, ale že nás security nechtějí pustit s nákrčníkem, ale s látkovou rouškou ano, tomu se říká prvotřídní demence. Ale že jsme na stadion prošli bez jakékoliv prohlídky už je věc druhá. Aspoň bylo co pít :-). 

V sektoru se nás schází ~60 modrobílých. Reprezentuje nás vlajka Modrobílí doplněná o divize Dětkovice, Fryslan, Praha a Bukovinka. 

Od první minuty fandíme na náš počet velmi kvalitně. Hned ve třetí minutě jdou Vary do oslabení, které trestá první brankou v sezóně Luboš Horký. Dominujeme jak na ledě, tak v hledišti. Přichází další přesilovka, kterou opět využíváme brankou Marcela Hasčáka. 0:2. Bohužel po dvouch minutách přichází dvojité oslabení a jdeme do třech. Domácí šance bezchybně využívají a skórují jak proti třem, tak i proti čtyřem. 2:2. My ale fandíme pořád dál a ženeme Kometu k dalšímu gólů, který přichází 5 vteřin před koncem. Gól do šatny dává Andrej Kollár. 

Během první přestávky přichází na IG modrobílých jedna zpráva za druhou od jednoho hrdiny z kotle KV. Zatím reagujeme ve vší slušnosti. 

Druhá třetina začíná od nás pozvolna, jak v hledišti, tak na ledě což opět Vary trestají a vyrovnávají na 3:3. Opět se hecujem a fandíme co to jde. V pauze roztahujeme nápis reagující na nesmyslné přeložení zápasu. “PÁTEK ≠ STŘEDA” u kterého skandujem Česky hokej pro fanoušky! ke kterému se připojuje i domácí kotel. Bohužel i přes chycený nájezd Mateje Tomka, inkasujeme gól 4:3 a tím konci i druhá třetina. 

Ve druhé přestávce si jdeme promluvit s hrdinou přímo do kotle KV, který i po prvním upozornění si nedal říct. Při našem příchodu přímo do kotle KV sedí na sedačce jak přibitej a slova se mu už hledají těžko, přičemž na telefonu mu to šlo až moc dobře. Dostává jednu výchovnou a jdeme zpět.  

Ve třetí třetině stojí za zmínku maximálně to, že domácí bezproblému přeřváváme, ale tomu tak bylo defakto po celý zápas. I přes dvouminutovou hru bez brankáře nepřichází žádná šance a zápas končí za stavu 4:3. Balíme věci a jdeme k autům. Zároveň se loučíme se dvouma borcama z Heerenveenu z Nieuw Noord, kteří ještě zůstali po sobotním turnaji. Vyrážíme zpět do Brna, kam přijíždíme po dvouch velmi zajímavých zastávkách pár minut po půlnoci. 

Celý den probíhal opravdu skvěle. Bezproblémová cesta tam i zpět, fandění na vysoké úrovni, kdy jsme i přes náš menší počet zcela přehučeli domácí, kteří po celý zápas byly v kotli na úrovni Štiky Rosice. Děkuji i všem dalším modrobílým, kteří vyjeli společně s námi. Vidíme se v neděli a v úterý v Bolce, kam opět vyrážíme auty! 

- Pinďa -