Přihlásit | Registrovat
Report: Třinec - Kometa (17.2. 2019)
Fotogalerie Reporty 18. 2. 2019 18:31

Report: Třinec - Kometa (17.2. 2019)

Na včerejší výjezd sem měl trošku obavy, protože za poslední roky to v Třinci ohledně supportu za mo…

Na včerejší výjezd sem měl trošku obavy, protože za poslední roky to v Třinci ohledně supportu za moc nestojí. Výjezdy počtově kvalitní, ale s fanděním to bylo trošku horší. Sektor je vyprodaný už několik dní předem. Den před tím, byl u nás ples a tak jsem měl trošku strach, aby se někteří probudili.

Ráno všechny obvolávám a kupodivu na sraz docházím (opět) jako poslední. Jeden nejmenovaný  oslavenec YH mi oznamuje s klepavkou v rukách že odmítá pít. To se však po prvním pivu a panáku mění a přichází zase k chuti. Z Lapače vyrážíme okolo oběda v počtu 10ks. Z Brna mezi tím byl na cestě autobus Modrobílých a Divize SPB. Cesta probíhá klasicky ve veselém stylu. Uzený s chlebem, vodečky, prostě všechno jak má být. Bohužel po cestě musíme 2x neplánovaně zastavovat, protože jeden člen naši posádky to už nezvládl aneb Kdo nezvrací, pije pod svoje možnosti :-).

V Třinci jsme asi hodinu před zápasem kde už byl i autobus Modrobílých. Rozdáme si lístky a míříme do sektoru. Sektor reprezentuje vlajka Modrobílí a divizní Dětkovice, Fryslan a Salátfans. Začíná zápas a hned ve 2. minutě skóruje Ondra Němec. Po celou první třetinu je support na vysoké úrovní. Fandí se s rukama na hoře, lidé skáčou a baví se. Ve druhé třetině se opět hučí hlavně dlouhé chorály. Např chorál Ariooo a Jsme borci ze Štatlu a hučí víc jak půl třetiny na 100%. Velká paráda. Třetí třetina se nese opět v duchu fanatismu.  Musím říct, že takovej fanatismus ještě v Třinci za ty roky nebyl. Ke konci se Třinec pokouší vyrovnat ,ale nakonec odvážíme výhru 0:1. Za chorálu Jsme borci ze Štatlu k nám přichází hráči a sektor skoro exploduje. Po klasické děkovačce vyvoláváme Marka Čiliaka + ještě proběhne pár chorálů. Lidem tleskám na předvedený support a pomalu se klidíme ze stadionu. Po cestě zpátky zastavujeme v Hranicích na večeři, kde i vysazujeme naši novou členku. Cesta domů probíhá vesele i s nějakými těmi destilátami. Zastavujeme na Lapači, kde si každej dá nějaký to zdravotní pivko před spaním a míříme ku domovu.

Výjezd hodnotím jako nejlepší, co kdy do Třince byl, protože většinou vrch sektoru moc spolupracovat nechtěl, ale ukázalo se, že to přece jenom jde! Vršek byl místy lepší jak spodní část sektoru a to se jen tak nestává.  Děkuji všem modrobílým fanatikům a tleskám za předvedený support a hlavně chuť se bavit při dlouhých chorálech. Fakt jsem si to užil tak jako vy a doufám, že to takhle bude probíhat pořád.

- Pinďa -