Přihlásit | Registrovat
Report: Litvínov - Kometa (24.2. 2019)
26. 2. 2019 15:29

Report: Litvínov - Kometa (24.2. 2019)

Po sobotním ostatkovým komatu se v neděli dopoledne dáváme dohromady a vyrážíme kolem oběda směr Lit…

Po sobotním ostatkovým komatu se v neděli dopoledne dáváme dohromady a vyrážíme kolem oběda směr Litvínov. Mezi tím už byla na cestě vlakem několikačlenná skupina s návštěvou Mostu.Na některé z nás je pohled, jak kdyby jsme byly po obrně. To ale ale po první láhvi mění a přichází se zas k chuti. Po cestě potkáváme několik ACS a FCB, ale vše probíhá v klidu. Na jedné zastánce jeden náš člen ivestuje do rozvoje lidstva a kupuje nejdražší vodku ve středni evropě :-). Do Litvínova přijíždíme cca hodinu před zápasem. Bez problemu parkujeme a jdeme ke stadionu, kde už je spousta modrobílých. 

Prohlídka probíhá v klidu se známou securitkou z Chomutova. Přicházíme do docela zaplněného sektoru. Bohužel stroskotala domluva a tak náš sektor nereprezentuje žádná velká zástava a jsou vyvěšeny jen vlajky Divize Dětkovice a Divize Praha. Začíná zápas a my rozjíždíme support. 
První třetinu není support vůbec špatný. Domácímu poloprázdnýmu stadionu se minimálně vyrovnáváme ne-li je místama bezproblému přeřváváme. V sektoru se schází okolo 150 modrobílých, což není vůbec špatný počet. Ve 14. minutě skóruje Petr Holík a do kabin se jde za stavu 0:1. 

O přestávce navštěvujem místní stánky s jídlem, ve kterých Litvínov nemá konkurenci. Od druhé třetiny přebírám megafon, protože pan M. společensky unaven jaksi usl. Stane se. :-) Fandí se dlouhé chorály a předvádíme svůj standart. Domácí minutu před koncem vyrovnávají, to ale 20 vteřin před koncem třetiny mění Martin Zaťovič. 1:2. 

Ve třetí třetině hned ve druhé minutě skórujem na 1:3. Chorály "Šlechta jsme my", "Lambáda" nebo "My jsme Brno" nechybí. Litvínov ještě koriguje, ale výsledek po 4 brankách ve třetí třetině končí 3:4 a odvážíme z Litvínova 3 body. 

Po klasické děkovačce vyvoláváme Marka Čiliaka a vyrážíme směr ku domovu. 

Po cestě nazpátek potkáváme na benzinkách několik FCB a ACS jedoucí z Prahy. Docela zajímavý setkání. Kolem 23 hodiny jsme doma. 

Výjezd co se týče fandění nebyl vůbec špatný. Hráčí na ledě zabojovali a vezeme z krušnohor 6 bodů! Díky všem modrobílým fanatikům! 

-Pinďa-