Přihlásit | Registrovat
Potřetí za 3 body venku aneb report z Hradce

Potřetí za 3 body venku aneb report z Hradce

Po vydařeném výjezdu do Vítkovic se v pátek do Hradce opět vyráží auty, až na jeden autobus fanoušků…

Po vydařeném výjezdu do Vítkovic se v pátek do Hradce opět vyráží auty, až na jeden autobus fanoušků z Bukovinky. Většina lidí vyjíždí okolo druhé hodiny odpolední. Cesta do Hradce opravdu šílená a kvůli různým omezením přijíždíme cca 15 minut před zápasem. Bez problému parkujeme a jdeme ke stadionu. Vstup a prohlídka vlajek probíhá aspoň u nás bez problému i když pár fanouškům před námi opět dávali klasicky dýchnout. Docela slušně zaplněný sektor reprezentuje vlajka UPB. Rozjíždíme support který zlepšuje brankou ve 4 minutě Martin Zaťovič. Bohužel fandění zejména ve vrchní části sektoru lehce upadává i přes velké hecování. Hradec ve 14. minutě vyrovnává, ale vyrovnaný stav naštěstí nevydrží dlouho. Pár vteřin před koncem se prvním gólem v sezóně prosazuje Peter Muller.1:2.

V průběhu druhé přestávky se po menší domluvě schodujeme na tom, že o pár řad zmenšíme sektor a půjdeme blíže k sobě. V sektoru tak visí vlajky Modrobílí, UPB, divize Dětkovice a Bukovinkafans. I přes nějaké narážky si za svým rozhodnutím stojím(e) a obavy z toho, že do sektoru nevejdeme fakt být nemuseli. Fandění se od druhé třetiny rozhodně zlepšilo i přes velký Hradecký tlak v přesilovkách. Hradec v naší přesilovce opět vyrovnává i přes fantastický zákrok Karla Vejmelky! I přes vyrovnání se fandí velice dobře a 3 minuty před koncem zvyšuje skóre na 2:3 Honza Hruška. Ve druhé třetině musím pochválit vynikající bojovnost našich borců v oslabeních. Bohužel ty přesilovky jsou katastrofální... 

Ve třetí třetině opět fandí celý sektor. Chorály jako "Šlechta jsme my", "My jsme Brno" nebo "Lambáda" nechybí.. Zápas končí 2:3 a vezeme cenné 3 body! Zavzpomínáme na mistra Karla Gotta známou písničkou "Kávu si osladím" a po klasické děkovačce vyvoláváme Karla Vejmelku. Proběhne ještě pár chorálů, balíme vlajky a jdeme ze stadionu. Cesta z Hradce  do Brna je o hodinu a půl kratší, ale o to veselejší. 

Můj pohled -  až na první třetinu se fandilo velmi dobře, ale pořád dokážeme ještě víc, což se v některých pasážích zápasu ukázalo, ale i tak díky všem fanatikům kteří se vydali do Hradce a fandili celý zápas. Hráčům děkuju za bojovnost v oslabeních, ovšem rapidně se musí zlepšit přesilovky. Karel Vejmelka opět špicové výkon! V sobotu všichni Modrobílí Fanatici do slepičárny v Olomouci!!!!

Pinďa