Přihlásit | Registrovat
Mikulášská Divize Praha
Reporty 10. 12. 2020 14:51

Mikulášská Divize Praha

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet vzniká tento report z naší víkendové aktivity.

Cajzl, Řeporyje, 5.12.2020

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet vzniká tento report z naší víkendové aktivity. Nápad na uspořádání Mikulášské (naší už druhé) se začal rodit snad někdy koncem prázdnin, začátkem září. Vycházel z našich společných fasovaček u našeho divizního sládka v době ještě víc nevlídné. Pravdou je, že nás tyto setkávání udržovali trošku při životě snad někdy od půlky března, kdy jsme i tomuto dali pevnou tradici a jali se plnými silami naplňovat heslo „zachraňte pivo“.

Akcičce předchází startovací setkání (o kapku delší než výsledná party), kdy se asi ve čtrnácti lidech scházíme měsíc předem a vlastníma rukama se snažíme ufachčit vlastní divizní  betélné škopek! Pod vedením zkušeného modrobílého sládka se nám dílo daří. Za to i na dálku velké dík našemu knězovi (člen divize, byť momentálně odvelené kamsi na Hanou). Bůh dej štěstí!

Měsíc čekání přidalo některým divizním bratrům a sestrám nemálo vrásek a nepohodlného spaní s těmi největšími nočními přízraky, zda se nám to skutečně podaří. V naší konverzační skupině přibylo spoustu nových přezdívek jednotlivým členům, dle toho jak nás ostatní kdy pobavili, poučili či usměrnili. Přiznám se bez okolků, že moje sobotní cesta do pivovaru mě provázela jistými abstinenčními příznaky a občas jsem viděl po cestě dvojmo (pst ale posádce mého autobusu ani muk).

K velikému potěšení nám dorazí i náš velectěný host ze štatlu Celda (ano dle Radovana je to ten borec co v kotlu mává tak flagó, že díky tomu on chudák nic nevidí :-). Chudák si trošku zobne v azylu v Kamenici, kdy poznává veškeré radosti i starosti se šropály! Ale to se mu bude v životě jednou hodit a už dnes si může dát do životopisu, že zvládne dát do latě malý modrobílí potěr. 

Hodinu „H“ nestiháme úplně přesně, nicméně nejsme v tom sami a i náš Dezorientovaný Závozník s Juniorkama to nestihá. Vykoupí se ovšem brilantními bramboráčky. A tak se konečně scházíme všeci, já Mláteník s celou familkou, naša Rumová víla se Svozovým autobusem a mladičkým hokejovým talentem poděbradského hokeja, Organizátorka s rodinou (včetně Slávisty), Norek, Rychlá spojka, Střízlivý taxikář, Paní učitelka s juniorkou a další a další a trošku později dorazí i Pivovarský čert se svoji drsnější polovičkou! :-).

Večírek začínáme kolotočem příprav, kterou nám sládek zpestřuje vánoční čtrnáctkou. Je potřeba nachystat všechny balíčky (děkujeme na Kopečnou za samolepky) pro náš modrobílí potěr, domluvit se s Mikulášem, vymyslet co dětem jde a za co je potřeba trošku pokárat, nachystat tombolu, pobavit se s hosty, dát dohromady malé větší občerstvení.

Není překvápko, že Radovana (Dezorientovaný Závozník) chtěli čerti vzít do pekla s sebou. Místo aby je uplatil kýblem Kubíků, tak tam narafičil Juru (manžel od Organizátorky). Slávistický čerti lest pro tentokrát neprokoukli. Dezorientovaný Závozník se ale bude muset do příštího roku polepšit, jinak už neuteče. A známe to, co peklo schvátí, už nikdy nenavrátí! :-) Naopak náš vrchní sládek je odměněn od Mikuláše naučnou fotoknihou, jak fachčit ten betélné modrobílé škopek. 

Naša komeťácká Mikulášská třináctka nám docela jede! S dílem jsme spokojeni. Su rád, že se nám vše vcelku povedlo, některým z vás, vám dorazí maličký vánoční balíček a chystáme i dopravit menší soudek na Kopečnou! :-)

Pár hodin uletí rychlo jak závěrečné vteřiny při marné powerplay na konci špílu, chystáme pomale konec večírku, tak že si malinko zabubnujem (tedy pokoušíme zabubnovat), dáme do kupy pár ohníčků, kdy i když většina divizáků nemá velké zkušenosti s pyré, hodnotíme výsledek za zdařilý a loučíme se s Řeporyjským pivovarem.

V neděli je ještě plánované setkání před o2 arýnou, kde chcem pozdravit bus s hokejisty, co nosí ty nejkrásnější barvy na světě. S Celdou stihnem dopoledne ještě špacír se šropály po krásách Kamenice. Trošku se zbavuju následků včerejšího náročného večera. S busem se bohužel o jednu ulici a křižovatku míjíme, což možná tak symbolizuje nedělní počínání borců na ledě (ti se povětšinou míjí s pukem a hlavně formou). Část z nás jde ještě podpořit borce do nejbližší putyky u arýny, část se chystá na šinkanzen dom do štatlu, část je utahaná tak jede dom usínat k bedně. Bohužel hokej našich hokejek nás večer nepotěší. Nejlépe za celou věrnou skupinu z putyky to vystihne Dezorientovaný závozník komentem: "Zastavili sme autobus a chtěli jsme požádat o omluvu, ale borci asi neměli náladu na diskuze... . Toto byla poslední výstraha ... . Ta kupka dlažebních kostek u té závory vypadala dost odhodlaně…"

Zbývá ještě pročíst mraky gratulací od rudých a dem radši spat. Pro nás většinu je toto horší než dostat příděl třeba ve Varech, my to tu ty špíly s rudýma berem tak nějak osobněji. 

Tomas (Mláteník) z Cajzl divize
Fotky od divizáků, jejich výběr a editace od Celdy