Přihlásit | Registrovat
Dva výjezdy během 3 dnů
Výjezdy Fotogalerie Reporty 18. 11. 2019 19:16

Dva výjezdy během 3 dnů

Report z výjezdu do Zlína a Vítkovic. To vše během 3 pracovních dnů...

Zlín (st 13.11., 17:30)

Bohužel tenhle výjezd celkem podceňujeme kvůli velkým starostem okolo turnaje a až docela na poslední chvíli vyhlašujeme autobusový výjezd. Bohužel vypravujeme jen minibus a tak po poledni vyrážíme směr Zlín. Půl hodiny před zápasem není v sektoru skoro nikdo, ale to se díkybohu postupem  času mění. V kotli visí vlajky Modrobílí, Gioventu fanatics, Šternboys, divize Dětkovice a moravská.  Hned ze začátku třetiny roztahujeme nápis na památku zesnulého fanouška Havířova, který zemřel  po zásahu security. V tomhle jde klubová příslušnost stranou, protože sami dobře víte, jak to na výjezdech chodí. Hned ze začátku spouštíme support, který ovšem pokulhává kvůli naší tragické hře. 3:0 po první třetině. Hrůza. Hned z kraje druhé třetiny Petr Holík dává branku na 1:3 a naše fandění se začíná trošku zvedat. Hra je nahoru dolu a góly padají na obou stranách. 5:3. Ve třetí třetině opět upadá jak hra tak naše fandění, ale 5 minut před koncem nám dává naději Honza Hruška gólem na 5:4. Kotel hučí a žene naše hráče za vyrovnáním a i přes náš tlak bohužel zápas končí 5:4. Bohužel naše hra opět tragická na výjimku druhé třetiny, ale doufám, že tohle už bylo naposledy. Co bych vyzdvihl, tak neúčast Marka Čiliaka na zlínské děkovačce. Ihned po předání cen odešel do kabin. Za tohle gesto ti děkuji a těšíme se za měsíc na tebe doma.  Žádná zajímavá výjezdová storka dnes není, ale to víte. Středa. Třeba  se to v pátek zlepší :-). (pozn. redakce: report psán ještě před zápasem v Ostravě)

Vítkovice (pá 15.11., 17:30)

Druhý výjezd v týdnu absolvujeme do Vítkovic. V pátek po poledni vyráží z Brna 3 auta. Po náročném čtvrtku mě Čert nabírá doma akorát když vstávám, ale vše stíháme bez zpoždění. Cesta probíhá v pátečním stylu, však to znáte :-). Ke stadionu přijíždíme asi půl hodiny před zápasem. Parkujeme bez problému a jdeme společně ke vstupu pro hosty. Po klidné prohlídce vlajek a dalších věcí jdeme do sektoru. Rozvěšujeme hlavní zástavu Modrobílí doplněnou o Šternboys a divizi Dětkovice. První pocity ze sektoru byly fakt hrozné. Docela malej počet a ze známých lidí jen pár tváří. Seskupujem sektor ve kterým se schází asi 130 modrobílých a začátkem  zápasu rozjíždíme support. Fandění z naší strany na počet který v sektoru byl, je opravdu na vysoké úrovni. V 9. minutě otevírá skóre Tomáš Plekanec a až do konce třetiny se baví celý sektor. Do druhé třetiny je nás o jednoho více, kdy se za naší pomoci k nám přidává Kubík, který jako vozíčkář seděl mimo sektor. Hned z kraje druhé třetiny zvyšuje skóre Martin Zaťovič a ve 32. minutě Filip Pyrochta. V našem sektoru to doslova vře a nanajde se člověk, který by se fanděním nebavil. Dlouhé chorály několikrát opakované, s rukama na hoře a společného skákaní. Takhle to má vypadat! Ve druhé přestávce probíráme výkony z posledních zápasů, ale nikoho snad ani nenapadlo co může opět nastat... Začíná třetí třetina a jakoby naši hráči zůstali v šatně a během 5 minut dvakrát inkasují. Katastrofální výkon naštěstí není znát na našem fandění, které i tak je na velmi dobré úrovni. Během třetiny kolabuje jeden z našich fanoušků, ale díky pohotové security i záchranářům vše dopadá naštěstí dobře. Bohužel Vítkovice srovnávají na 3:3 a po jejich velkém závěrečném  tlaku jsme vůbec rádi za výsledek 3:3. Co k tomu dodat. Po nerozhodném prodloužení prohráváme po nájezdech 4:3 a má naštvanost vyvrcholila. Během toho, co hráči pomalu odchází z ledu, běžím ke střídačce kde proběhne pár slov. Bohužel bez jakékoliv odezvy... (pozn. redakce: report psán ještě před odvoláním trenéra Fialy). 

Z hlediska fandění to byl opravdu výborný výkon a pochvalu zaslouží každý, kdo se v sektoru nacházel. Co se hry týče, tak ke třetí třetině se těžko hledají slova. Na tohle prostě neexistuje žádná omluva a hráči by se měli pomalu ale jistě vzpamatovat, protože takové kiksy opravdu tolerovat nebudeme! Tímto ještě jednou děkuji všem modrobílým fanatikům za předvedený výkon na tribuně a těším se na další výjezd, který doufám bude na podobné úrovni.

- Pinďa -