Přihlásit | Registrovat
Darujte s námi "modrobílou" krev!
Oznámení 28. 5. 2020 20:49

Darujte s námi "modrobílou" krev!

Komeťáci, Kometačky, prostě bando modrobílá, rádi bychom dali ve známost, že jsme se jako Modrobílí...

Komeťáci, Kometačky, prostě bando modrobílá,

rádi bychom dali ve známost, že jsme se jako Modrobílí připojili k projektu darování krve, který spojuje nejen hokejové fanoušky, ale i brněnskou hudební scénu. Budeme rádi, když svojí troškou pomůžete i Vy a připojíte se svým dárcovstvím.

Veškeré info najdete níže:


V několika předchozích týdnech se začal připravovat projekt na podporu dárcovství krve ve spojení s Fakultní nemocnicí u svaté Anny.  Do projektu jsou zapojeni brněnské hudební kapely a uskupení, kdy zakládající kapelou tohoto projektu se stala kapela Brünnfield a následně hned po té kapela Megafon a k takto spuštěnému projektu se během několika dnů připojili i fanoušci HC Kometa Brno napříč všemi frakcemi.   

Jedná se o projekt, ve kterém chceme společnými silami oslovit nejen obyvatele Brna, ale i obyvatele Jižní Moravy a společně je vyzvat k darování krve. 

Jako předvoj tohoto projektu v druhém týdnu měsíce května roku 2020 se 17 hokejistů A-týmu brněnské Komety sešlo v krevní bance ve Fakultní nemocnici u sv. Anny, aby darovali krev. Kvůli aktuální situaci s Covid-19 se FNUSA (Fakultní nemocnice u svaté Anny) totiž potýká po znovuobnovení operací s nedostatkem krve a bude potřebovat každou naši pomoc. Tento týden hráče A-týmu následovali trenéři HC Kometa Brno.

Na darování nejcennější tekutiny opravdu nic není, a navíc tím pomůžete spoustu lidem zachránit zdraví či život. Kometa již několik let spolupracuje s Fakultní nemocnicí u sv. Anny, proto byla tato pomoc téměř samozřejmostí.

A nyní máme tu možnost všichni a společně můžeme ukázat všem, že fanoušci Komety mají srdce na pravém místě a společně s hudebníky jsou připraveni pomoci těm, kteří to potřebují. 

Opravdu se nemáte čeho bát, darovat krev a zachránit tak lidský život je mnohem snazší, než si myslíte. A ten pocit, že jste někomu pomohli, je k nezaplacení. Každý Komeťák je v nemocnici vítán. I v krevní bance Kometě fandí jako správný modrobílý fanoušci, takže budete v dobrých rukách. Proto neváhejte a přijďte pomoc. FNUSA se na vás bude těšit!

Podmínky pro dárcovství krve

Základní podmínky:

  • Věk 18-65 let, prvodárci do 60 let
  • Hmotnost nad 50 kg
  • Platné pojištění v ČR na kompletní péči
  • Dlouhodobý pobyt v ČR
  • Platný občanský průkaz
  • Plynulá komunikace a plné porozumění v češtině
  • Plná zdravotní způsobilost
  • Nerizikové chování stran výskytu infekčních chorob (AIDS, žloutenky, …)

Budete potřebovat: 

  1. Kartičku zdravotní pojišťovny
  2. Občanský průkaz

24 hodin před odběrem: nepít alkohol, hodně tekutin, večer omezit tučnou stravu, ráno lehká snídaně a hodně tekutin.

Veškeré informace najdete na stránkách FN U svaté Anny a také jsou umístěny na facebooku tohoto projektu.

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, neváhejte jej na FB profil napsat. Odpovídat Vám bude přímo paní primářka krevní banky paní MUDr. Jarmila Celerová. Na výše uvedeném odkaze Vám brzo sdělíme termín, kdy bude možno darovat krev a budou zde uváděny i další informace týkající se tohoto projektu.