Přihlásit | Registrovat
Report z Olomouce a Zlína

Report z Olomouce a Zlína

Výjezdový týden je u konce a my Vám přinášíme report z Olomouce a Zlína.

Již delší dobu dopředu se chystáme na výjezd ke slepicím. Máme lístky pro dva plné autobusy a chystáme několik týdnů dopředu velkou choreografii. Tímto chci poděkovat všem lidem, kteří se na tvorbě chorea podíleli.

Do olmiku vyráží pár našich aut předem, aby nachystaly připravované choreo. Naše dva autobusy Modrobílých přijíždí cca hodinu před zápasem ke stadionu. Kontrola probíhá v pohodě a pomalu se schromažďujeme v sektoru kde se nás v konečném součtu schází 1064! Tentokráte mám druhý megafon já a pomáhám Miťasovi s pokyny k lidem skrz organizaci chorea + speakera.

Před začátkem zápasu rozjíždíme support a hecujem lidi. Hned od začátku je naše fandění parádní a jedeme jeden chorál za druhým. V první komerční přestávce rozvinujem choreo, které je tvořené malovanou plachtou s vyobrazením "kata" stínajícího kohouta, doplněné na krajích sektoru o modro-bílé pruhy a nápis "Kometa kat kahouta". Pod plachtami si oblékáme bílé pláštěnky, kdy následně choreo shazujeme a celý sektor je jednotně oděn do bílé! Kometa jde do kabin po první třetině za stavu 1:1. Fandění z naší strany paráda.

O první přestávce vyvěšujeme vlajku Ultras Patriots Brno, která reprezentuje celý kotel. Druhá třetina bohužel byla z naší strany trošku slabší, ale dost k tomu napomohla hra na ledě, která byla od našich hráčů opravdu otřesná. Po druhé třetině 1:3. Ke konci přestávky hecujeme lidi aby se vykašlali na výsledek a užívaly si fandění. Od začátku poslední třetiny je naše fandění opět parádní. Chytají se delší pokřiky a fanaticky si užíváme i zbytek zápasu. Od domácích fans jsem čekal větší počet v kotli i nějakou prezentaci. Bohužel konec zápasu a prohra s Morou 5:2. 

V sobotu hrála domácí zápas Zbrojovka s Karvinou a i tam jsme nechyběli. Díkybohu za remízu 1:1. Zbytek nekomentovat. 

V neděli do Zlína vypravujeme vlakový výjezd. Lístky na zápas si každý mohl koupit individuálně přes internet, takže o lístky nebyla nouze. Po náročné sobotě se scházíme (ať už v jakýmkoliv stavu) ve 12:00 na Hlavase, kde je nás přes sto. Bohužel po cestě tam nabíráme skoro dvě hodiny zpoždění z důvodu "další Ivety". Po dlouhém čekání v Hodoníně na nadraží nastupujem na další vlak a valíme na zápas. Během cesty sledujeme dění hry, které je pro nás katastrofální. 0:3 po první třetině.

Přijiždíme do Zlína a cestou na stadion se odpalují nějaké ohně a stroboskopy. Na tribunu se dostáváme v půlce druhé třetiny a rozjíždíme support, který byl do té doby, i díky naší absenci, údajně žalostný. V sektoru se nás schází cca 370. Hra na ledě se začíná z naší strany zvedat, ale zatím bohužel bez gólu a tak druhá třetina končí stejně jako ta první. V našem sektoru visí vlajky: Gioventu Fanatics, divize Dětkovice a jedna moravská. Ve třetí třetině spouštíme doslova fanatismus. Hlavně při chorálu "Kometa góól" který opravdu graduje. Dostáváme se dvěma góly do zápasu a Kometa má tlak až do konce zápasu. Bohužel i přes hektický závěr zápasu prohráváme ve Zlíně 4:3. Balíme vlajky a po desetiminutovém čekání v sektoru valíme na vlak. 

Oba výjezdy hodnotím z mého pohledu kladně (až na předváděné výsledky Komety). Dokázali jsme, že umíme fandit i za nepříznivého stavu. Tak by to mělo vypadat každý výjezd! Děkuji všem fandícím lidem za účast (i družebním kamarádům ze Slovanu) a doufám, že na nejbližším výjezdu to zopakujeme. 

- Pinďa -