Přihlásit | Registrovat
Report: Pardubice - Kometa
Výjezdy Reporty 2. 10. 2017 13:38

Report: Pardubice - Kometa

Výjezdem do Pardubic zakončujeme akci VŠICHNI V MODRÉM. Tato akce se vyvedla v Hradci, celkem ve Zlí…

Výjezdem do Pardubic zakončujeme akci VŠICHNI V MODRÉM. Tato akce se vyvedla v Hradci, celkem ve Zlíně a v Pardubicích si umělo 95% sektoru obléknout něco modrého. Jakýsi pán ve vínovém svetru či JOHNY v bílém dresu si zarputile jedou svoje plus pár nejmenovaných lidí v černém. Naštěstí jen pár.

Vlakem se z Brna veze přes sto lidí a další desítky přistupují na každé zastávce, jelikož Kometě fandí snad celá Morava a další lidé nás čekají již v Pardubicích. Šikujeme se za vlajkou GIOVENTU a míříme do podchodu. Kde se zapaluje PYRO, což má sice pěkný efekt v případě blikajících stroboskopů, ale dusit se v dýmu už taková paráda není. VYSERTE SE NA TO PŘÍŠTĚ!!!

Tím si vysloužíme i zájem bezpečnostních složek, kteří v dýmu vystříkají pepřákem co můžou. Třeba naše fanoušky či své kolegy, kteří ale mají helmy narozdíl od nás. Když policie ukojí své choutky, tak můžeme pokračovat ke stadionu s výhružkou, že za pyrotechniku nás ihned seberou a tak po cestě něco zahoří, zabliká, bouchá :-) Tentokrát nám policie brání v obvyklé trase pochodu, kterou praktikujeme zhruba 8 let dvakrát do roka.

V sektoru se zjevujeme 15 minut před začátkem a věšíme vlajku MODROBÍLÍ, starší kousek Šlechtice a výše zmíněnou GIOVENTU. Svoji vlajku v průběhu druhé třetiny vyvěsí i kluci ze Zábřeha. Sektor je našlapaný a stojíme i ve dvou řadách. Dementní sloup nám klasicky brání ve výhledu, tak nám nezbývá nic jiného než fanatické fandění, které trochu kropí góly do naší sítě. Za stavu 3:0 pro domácí padne věta SEREME NA TO a jdeme se BAVIT. Při chorálu ŠLECHTA SME MY! dáváme první gól a nálada se zvedá. Druhý a fanatismus nabírá na obrátkách. 

Speaker dnes výborně hecuje celý sektor a vymačkává z lidí opravdu hodně. Ruce nahoře prakticky během celého výjezdu a široký repertoár chorálů. Na speakrovské pozici nějakou budoucnost určitě máme. Byť securitka mu vyhrožuje o přestávce, že pokud si znovu stoupne na zábradlí, tak jej vyvedou. No.. nezkusili to.

Ve třetí třetině nás trochu zchladí gól na 4:2 a vypadá to, že opravdu prohrajeme s posledním. No nic, budeme se bavit po svém. Což zapříčiní hlasité fandění a podporu našim borcům, kteří postupně přidávají dvě branky a pár minutek před koncem tam padá vítězný gól symbolicky od bývalého pardubického hráče na kterýmu nahrál druhý bývalý pardubický hráč.

Obrovská euforie. Nejen v našem sektoru, ale i v těch vedle, nahoře, 30tky fanoušků na opačném konci stadionu a mnoho dalších skupinek po celém zbytku stadionu. Mohlo se nás sejít mezi 600-700 fanoušky modrobílých barev. 

Na závěr se ještě předvede pardubické osazestvo, které hodí na led vše, co je po ruce. Zakončí to fanoušek pardubic, který hodí na své hráče dres a odchází pryč. Pod naším sektorem stojí nedočkavé trio hasičů s hadicí v ruce, aby ukojily své choutky. Dnes k tomu záminku nedostanou, leč pyrotechniky je vevnitř více než dost.

Po zápase nám policie umožňuje jen jednu jedinou trasu. Zamířit do vlaku na dvouhodinovou cestu bez jídla a pití nehodláme a tak se snažíme jít jinudy, aby nás vždy kosmonauti zablokovali cestu a navedli na svou trasu. Postupně se trhají menší skupinky a míří si kam chtějí. Policie si pak stoupne do kolečka, aby mohla chránit prázdný prostor před nádražím. Chuť dokazovat si něco je veliká, ale záminka nepřichází, tak to balí a odchází do svých aut. Po cestě zpět ještě na zastávkách zahoří různé kousky pyrotechniky a před půlnocí se ocitáme v Brně, kde hoří další oslavné světlice.

Ultras Style Kometa