Přihlásit | Registrovat
Report: Liberec - Kometa
Výjezdy Reporty 28. 11. 2016 23:42

Report: Liberec - Kometa

Opět dvoj-repor z venkovního zápasu v Liberci.

Je pátek, konečně končí náročný pracovní týden, a my se vydáváme na zajímavý výlet pod Ještěd, abychom podpořili naši milovanou Kometu v boji proti silnému soupeři z Liberce. Vyrážíme v počtu pěti z Florence a snažíme se všemi silami vyhnout kolonám, zácpám a různým dopravním komplikacím. Díky skvělé navigaci a výbornému řidiči naši výpravy…(Juro díky!) zázrakem dokážeme objet nekonečnou kolonu na dálnici blízko Svijan. Už se zdá, že všechno klapne dobře, když najednou narážíme na další omezení před Libercem, kdy čeští řidiči stále neumí řazení v tzv. „zipu“. Naštěstí se nám díky běžeckému nadšení celé posádky podaří doběhnout na stadion včas a tak stíháme úvod první třetiny. K našemu překvapení nejsme v sektoru hostů sami. Vypadá to, že bude plný dům a po pár úvodních minutách tomu tak opravdu je. Naše fandění se sice rozjíždí pomalu, ale postupem času nabírá na obrátkách. Pomáhá nám k tomu i brzké a tak trochu nečekané tříbrankové vedení na úvod. Tempo hry trochu v určitých fázích upadá, Liberečtí tygři, či jak si domácí říkají, se pomalu stále více a více dostávají do hry. Kocháme se hezkým stadionem a někteří z nás jsou uchváceni místními děvčaty, která se snaží roztančit zmrzlé liberecké fanoušky.

V době, kdy Liberec srovnává ve třetí třetině nejen tempo hry, ale i stav, mezi nás konečně zavítá minibus našich Irských přátel, který se cestou z letiště kdesi po cestě ztratil. Díky jejich přítomnosti je nás konečně lépe slyšet a myslím, že i vidět. Zápas pomalu spěje k prodloužení a stav 3:3 se už do konce zápasu opravdu nezmění.

Plni očekávání sledujeme zajímavé prodloužení při hře tři proti třem, které si naši borci již vyzkoušeli při domácím zápasu proti Třinci. I dnes je k vidění zajímavý a rychlý hokej, kde může rozhodnout jediná chybička. V jednom nadějném úniku Komety byl podle našich názorů faulován brněnský útočník, avšak píšťalka rozhodčího mlčí a rozhodčí se tváří, že na ledě asi není. Bohužel pro nás z protiútoku se jeden z našich hráčů nestíhá vrátit a je rozhodnuto.

Liberec vítězí v prodloužení 4:3. Přes prohru našim hráčům ve stoje děkujeme. Byl to dobrý hokej, který se obou straně musel líbit. Nezbývá, než se rozloučit a věřit, že v úterý na spartě budeme minimálně stejně úspěšní. Vzhůru Brno!

- L. B. - Divize Praha - 

Bohužel já a další se kterými jsem jel v autě jsme přijeli o chvilku později takže jsme neviděli úvodní buly a asi první 2-3 minuty. Po příchodu do sektoru jsem koukal a nemohl uvěřit tomu, že sektor pro hosty byl takový mix. Další věc, která mě překvapila byla ta, že jsem nemohl stát. Byl jsem několikrát upozorněn ať si sednu, že mi nikdo nechce koukat na záda. Tak jsem si sednul cca 3 metry od bubinku a speakera, který se každou chvíli měnil. osobně fandění zklamalo, až na pár výjimek jsem megafon neslyšel, takže jsem se musel dívat a poslouchat co se právě řve a přidat se. Ale díky klukům kolem bubínku, kteří jako jediní stáli a fandili celý zápas, se k nim přidávali další fanoušci a tak jsme chvílemi mohli být aspoň trošku slyšet.

- Martin A. -