Přihlásit | Registrovat
Report: Kometa - Liberec (9.10. 2016)
Fotogalerie Reporty 10. 10. 2016 17:05

Report: Kometa - Liberec (9.10. 2016)

Opět dvojreport, tentokrát z domácího zápasu proti libereckým tygrům!

Začali jsme se v kotli slézat v klasické sestavě cca 30 minut před úvodním hvizdem. Liberec pokládám za v celku atraktivního soupeře i vzhledem k jejich loňskému triumfu a proto jsem byla už od začátku špílu udivená docela chabou návštěvou, protože na rozdíl od jiných zápasů, kdy ve středu kotle stojíme málem bokem k ledu, dnes kolem mě bylo místa, že jsem mohla rozpažit ruce. (Ne, není to jen tím, že jsem malá!)

V 1.třetině na nás Liberečtí ‚vlítli‘. Byli střelecky aktivnější, ale to hlavně díky tomu, že Vejmelku ostřelovali i z absolutně nehratelných úhlů. Kometa se ovšem nenechala zahambit a ač střel vyslala méně, její střely a hlavně dorážky byly mnohem nebezpečnější. Hned v páté minutě poslal Marcel Haščák přihrávku přes dva liberecké obránce a rozjetý Martin Zaťovič parádně zakončoval do pravého vinglu. Kluci se dostali do ráže a následovalo zhruba 10 minut válcování tygříků. Ve 14.minutě hostující znovu inkasovali, když Erat přihrál mezi kruhy připravenému Štencelovi, který moc pěkně tečoval do Willovy branky. Bezmocný gólman se v té rychlosti stačil jen ohlédnout za záda, jak kolem něj puk prosvištěl. 

Byla jsem většinu první třetiny znechucená supportem. Dalo by se to svést na nefungující mikrofony po dobu celé 1.periody, ale fandit se moc nechtělo ani tomu ‚našemu‘ povětšinou aktivnímu středu. V některých chvílích jsem si občas připadala jako jediný zpívající a tančící člověk v celém sektoru. Já si ale chuť zkazit nenechám! Support měl alespoň zlepšující se tendenci a to hlavně díky tomu, že hecovali oba naši roztleskávači :-).

Sotva jsem se vrátila na svůj flek v sektoru,Zaťovič s Kvapilem a Nečasem si dali takový ‚ťukeč‘ před Willovou bránou a náš talentovaný mladíček si připsal další extraligový gól na své konto. Musím poznamenat, že Liborova šance pro mladé kluky se mi hrozně líbí, a jak to tak vypadá, Nečas, ale i Libor junior nám, hráčsky rostou před očima. Po zbytek třetiny jsme dále tlačili, Liberec měl snad jen jednu nebezpečnou akci. Ke konci třetiny se na ledě strhly postupně po sobě hned tři bitky. Rozjetý liberecký Jelínek tvrdě srazil našeho již zmiňovaného mladíčka Nečase k zemi, což se ale vůbec nelíbilo naopak zkušenému Martinu Eratovi a taky to dal Jelínkovi pocítit. Tento boj Erat jednoznačně vyhrál. Pozadu však nemohl zůstat ani můj ,oblíbenec' Harry#71, který schytal pěkných pár ran od Vlacha. Ovšem i snaha se cení, Harry. A jako třetí dvojice se proti sobě postavili náš tradiční bijec Káňa s Lakatošem - remíza, ale Káňa měl navrch.  Ve hře 4 na 4 dostal Zaťovič luxusní přihrávku od Tršky a nebyl pro něj problém dopravit puk do odkryté brány a vyprovodit hosty do kabin již s čtyřbrankovou náloží.

Průběh druhé třetiny pomohl pozvednout fandění. Lidi se začali bavit, začali si opět užívat tu vlnu, na které se naše milovaná Kometka ZATÍM veze. Mě osobně hrozně baví každý gól, u kterého se nachomýtne mladý Nečas. Ta upřímná a neskrývaná radost, to prostě nejde se tím nenakazit! :-) Já i všichni kolem se bavíme, tančíme, zpíváme, přeřvávačky se rozjely, no prostě paráda. A ten pravý náboj tomu samozřejmě dodaly i série bitek. Spokojení a rozjásaní se těšíme, co nám přinese 3.část.

Ve třetí třetině mi přišlo, že už Liberec téměř k ničemu nepouštíme, ačkoliv jsme byli dvakrát vyloučení. A když už se Liberec zmohl na docela slušnou akci, neskutečný Vejmelka je o gól připravil. A jak se to tak říká: nedáš - dostaneš. Před půlí hřiště se puk dostal opět k Martinu Zaťovičovi, který bez větších potíží protančil kolem 4 hráčů a završil svůj hattrick. Co mě opravdu mrzelo a štvalo, byl gól Liberce 17 sekund před koncem. Vejmelka včera předváděl neskutečná kouzla, pochytal Liberci 44 pokusů a ten na 45. a poslední, na ten už nestačil. Ruku na srdce, gól to byl odporný a ušmudlaný, ale na to se tu nehraje.

Ve třetí třetině se drží standart fandění, který jsme započali už v třetině druhé. Za mě na klid, ale ty neaktivní strany mě dlouhodobě štvou... Několikrát rozjedeme vlnu, abychom zapojili i sedačky, ale vlna objede halu třikrát a dál už se lidem do ničeho nechce. V závěru jsme opěvovali naše koně brněnský, po skončení bylo klasický povstaň, vítězné kolečko a vyvolával se jak autor hattricku, tak i nejlepší hráč zápasu - Vejmelka.

Za mě zápas parádní, se vším všudy. Jak řekl Záruba, Kometa si to sviští po hokejovém nebi, tak snad nám to vydrží co nejdéle a nezastaví nás ani tradiční vánoční deka :-)

- Kaprochy -

Dneska byl na programu Komety zápas s loňským mistrem Libercem. 

Zápas to byl opět plný šancí. V 1. třetině se díky větší aktivitě hostů dostala Kometa pod tlak.  Jako první však otevřela skóre Kometa konkrétně Martin Zaťovič, který po nádherném pasu od Haščáka v 6.minutě odstartoval svůj dnešní střelecký koncert. 1:0 pro Kometu. O devět minut později nepohrdl nabídkou od Martina Erata Honza Štencel, který zvyšoval v 15. minutě na konečných 2:0 pro Kometu po 1. třetině.

Do 2. třetiny vstoupila Kometa mnohem aktivněji než do té první.  Ve 3. minutě rozjásal tribuny Martin Nečas, který doklepl za bezmocného golmana Liberce parádní přihrávku od Marka Kvapila a bylo to 3:0. Pak následovala spousta šancí na obou stranách. Útočné snažení pak, ale přerušil útok na Martina Nečase. Vycházející hvězdu brněnské Komety nešel bránit nikdo jiný než Martin Erat , který sám je hlavní hvězdou Komety. Martin Erat svojí bitku vyhrál na plné čáře, což neunesli hráči Liberce a tak následují další dvě bitky. Tu další absolvoval Tomáš Malec. Ten sice svůj souboj prohrál, následně ho však dokonale pomstil Honza Káňa. Všichni aktéři sklidili náležité ovace od bezmála vyprodané haly. Souboje na ledě konečně zvedají atmosféru v hale, která neodpovídala vedení 3:0.

Hosté během 2. třetiny vystřídali golmana. Ani tento fakt nezastavil Martina Zaťoviče v navýšení skóre při hře 4 na 4. Tento stav vydržel až do konce třetiny.

3. třetina už se nesla v klidnějším rytmu oslavných chorálů a lidé se na tribunách začínají konečně bavit.. Kometa držela pevně zápas ve svých rukou.  Halou probíhá několik mexických vln. V 56. minutě završuje svůj hattrick Martin Zaťovič a bylo to 5:0. Na ledě se objevují kšiltovky, vyhozené z ochozů na oslavu jeho parádního představení. Pak už jde v zápase jen o to, zda výborně chytající Karel Vejmelka udrží čisté konto. Nakonec se to nepovedlo a 17 sekund před koncem hosté snižují na  konečných  5:1.  Na Karlovi je vidět, že ho to hodně mrzí. Nakonec je po právu vyhlášen hlavní hvězdou utkání. Dnes si tu nulu za svůj výkon opravdu zasloužil. Takto mladý golman má, ale spoustu času na to aby těch vychytaných  nul bylo co nejvíce.  Po zápase mu gratuluje k výkonu i Marek Čiliak, který dnešní zápas sledoval již uzdravený z lavičky. 

Na konec reportu bych vyzdvihnul opět výborný výkon všech mladých hráčů, konkrétně Martina Nečase, Karla Vejmelky, Matěje Nováka a Libora  Zábranského. Je jen dobře, že v takhle mladém věku již naskakují do zápasů Áčka.   

- Celda -

Související zápas

Kometa
Liberec
neděle 9. 10. 2016, 18:20