Přihlásit | Registrovat
Report: Kometa - Chomutov (63 let)

Report: Kometa - Chomutov (63 let)

Trocha povídání a obsáhlá fotogalerie k výročním zápasu s Chomutovem.

Oslava 63. narozenin Komety začíná pro mnohé již několik týdnů před samotným zápasem. Plánovaní výročního chorea není lehká záležitost. Zapojuje se do něj spousta převážně mladých zapálených lidí, kteří obětují svůj volný čas, abychom na sebe a svůj klub mohli být právem hrdí. Nejdříve vše vymyslet, namalovat plachtu a následně vše správně rozmístit v sektoru, není jen tak.

Plán je následující, při ódě hrané na klavír půjde nahoru první část. Nakonec však k našemu údivu óda nepřichází a tak improvizujeme a začneme ji sami. Nad hlavu v tu chvíli jdou barevné fólie, kde ze zlatých je utvořena číslici 63 (jo tolik je Kometě :-). Následně doznívá óda, zahazujeme fólie a nad hlavu jdou modré pruhy látek a bílo-modré vlaječky. K tomu ve středu kotle začínáme roztahovat malovanou plachtu s nápisem „Narozeniny Komety“ a vyobrazenými znaky, kterými se náš klub v historii pyšnil. Vše se ale v jeden moment zadrhává, plachta se přilepuje a je zaděláno na pořádnou ostudu. Natáčím choreo, koukám na to a ani nedutám a jen se modlím, aby to konečně rozbalili celé. Nakonec se zadaří a choreografie je kompletní. Velké díky taky všem ostatním v kotli, kteří vydrželi (mávali nebo drželi látku) a počkali, až bude vše, tak jak má. Do toho všeho opakovaně přejeme Kometě všechno nejlepší!

Následně rozjíždíme už klasický support a nutno podotknout, že od samého začátku to má pořádné grády. Starší a úderné chorály, střídají ty novější a zpěvnější a já si říkám, že to dneska zase stojí za to! Notně nám k tomu pomáhají borci na ledě, kteří v průběhu první třetiny dvakrát skórují. I druhá třetina se nese ve výborné atmosféře – odpovídačky se zbytkem stadionu mají ty správný gule a všichni v kotli se fanděním bavíme a užíváme si tento „sváteční den“. Poslední třetina už je jenom vyvrcholení celého dnešního představení, které snese ty nejpřísnější měřítka, co se supportu týče. Ke konci zápasu popřejeme vše nej i Liboru Zábranskému, který měl také nedávno narozeniny a pak už si jen společně s hráči užíváme zaslouženou děkovačku. Maskoti a malí hokejisti ještě roztahují námi vytvořený nápis zvoucí k invazi do Olomouce.

Po zápase se bavím s několika dalšími lidmi a shodujeme se, že dnešní atmosféra byla jedna z nejlepších, kterou jsme letos doma vytvořili. Paráda, takhle by to mělo být pořád! :-)

Normálně by zde report končil, ale né dnes. Po zápase se asi 63 fanatiků + další přesouvá na hradby k Petrovu, kde odpaluje solidní pyroshow za použití cca 20 červených rací a 50 stroboskopů. Efekt naprosto parádní a vydařená tečka za dnešním dnem.

Oslavy za námi, ale vražedný výjezdový týden před námi. Jestli přežijeme tohle, tak už pak všechno! 

SHOW MUST GO ON… on Sparta, Olomouc and Zlín!

- Mitas -

;