Přihlásit | Registrovat
Report: Dolomiten Cup 2016
Fotogalerie Reporty 22. 8. 2016 22:07

Report: Dolomiten Cup 2016

Komeťáci na dvoudenním 750 km vzdáleném výjezdu do Itálie!

Popisovat, co vše se dělo, co jsme zažili a vyváděli by obsáhlo několik stran. Důležité je spíše to, že vyrazilo na přípravný zápas, kde prakticky o nic nešlo, do itálie 42 fanoušků společně autobusem. Dalších pár aut jsme potkali na místě. Naším fanděním jsme upoutali i místní mládež, která se k nám přidávala a fandila s námi.

Na obou zápasech jsme se snažili fandit, co to šlo. Občas i do půl těla, občas skáčeme, občas máváme 16 vlajkami, o přestávkách lepíme z kartonů pásy na choreo, které prezentujeme ve druhém zápase. Vše doplňují společné modrobílé kloboučky a má to skvělý efekt. Celkově jednotné výjezdové prvky podporují soudržnost na výjezdech.

Srovnání svých fandících kvalit se soupeři ze zahraničí je skvělá zkušenost. Osobně jsem viděl alespoň z části všechny tábory a nevedli jsme si zle, ale nejlepší také nejsme, když bych to nějak shrnul tak:

Klagenfurt mne zklamal, jelikož jich dojelo málo na vzdálenost 315 km, neustále mlátili do bubnů a připomínali spíše Pardubice. Po gólech vytahovali sektorovku, ale jinak nuda.

Nurnberg Ice Tigers přivezl několik pěkných slečen, pěkné vlajky na mávání, jednu na pověšení a plno různobarevných dresů. Vypadali jako průměrný tábor, který se občas projevil společným skákáním či neustálým máváním menším počtem vlajek. Měli to 474 km.

AEV AUGSBURG sice 355 km, ale za to tak 200-250 fanoušků. Sektory dva. Jeden plný dresů, jenž se moc nezapojuje, druhý plný kluků v černém či klubovém. Mávají vlajkami po celou dobu, když mají zvednout ruce, tak všichni je zvednou v té své části. Vytvářejí pěknou atmosféru, chorály jsou některé stejné jako u nás. Mají několik malých vlajek na plotě a pár obouruček. Na začátku choreo z vlaječek a nějaké menší plachty. Jejich speaker příhlíží i našemu fandění za náš výkon nás schválí. Cestou ke stadionu ještě vidíme na jedné zdi grafitti "ULTRAS AEV".

Učit by se mohla i česká policie. Ta Italská místo brnění a vodního děla zařadila do svého repertoáru komunikaci. Před zápasem za námi vždy jde starší policista s kolegou a vysvětluje podmínky pro klidné fandění a zábavu. Nikdo nemá problém s žádnou vlajkou nebo choreografií. Druhý zápas si nás na památku ještě nenápadný člověk natočí na kameru, policisté přinesou i štíty, ale jsou jen na okrasu.

Suma sumárum máme skvělé zážitky ze skvělého výjezdu, jsme bohatší o novou destinaci a tajně doufáme, že za rok se podíváme v rámci hokejové ligy mistrů na další destinaci po Evropě.